Μαζί με το Galaxy S7, η Samsung παρουσίασε και το Samsung Galaxy S7 Edge, το οποίο διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών και έτσι, βρίσκεται μεταξύ των περσινών Galaxy S6 Edge και Galaxy S6 Edge Plus που διαθέτουν οθόνες 5,1 και 5,7 ιντσών αντίστοιχα. Η οθόνη είναι τεχνολογίας Super AMOLED, διαθέτει ανάλυση 2560×1440 και επιδεικνύει 534 εικονοστοιχεία ανά ίντσα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια Active Display, η οποία προβάλλει την ώρα, την ημερομηνία και ειδοποιήσεις, ακόμη και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Επιπλέον χαρακτηριστικό που καθιστά ξεχωριστή την οθόνη του S7 Edge είναι το γεγονός ότι είναι κυρτή στα πλάγια. Όπως είχαμε δει και με τα περσινά μοντέλα, οι κυρτές πλευρές αφενός βελτιώνουν αρκετά την εμφάνιση της συσκευής και αφετέρου προσφέρουν μια σειρά ξεχωριστών λειτουργιών.

P1050643

Η ποιότητα κατασκευής παραμένει ίδια, καθώς αποτελείται από γυαλί και μέταλλο. Δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του S7 Edge είναι η δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητας μέσω κάρτας microSD και η πιστοποίηση IP68 που το καθιστά ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαθέτει τον επεξεργαστή Snapdragon 820 της Qualcomm, 4 GB μνήμης RAM και 32 GB χωρητικότητα (για τη βασική έκδοση της συσκευής). Αξιοσημείωτο είναι και το βελτιωμένο σύστημα ψύξης της συσκευής που στοχεύει στην αποφυγή αυξημένων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια απαιτητικών διεργασιών.

P1050667

Η κάμερα του Galaxy S7 Edge διαθέτει Dual Pixel Sensor και, παρόλο που έχει ανάλυση 12 MP σε αντίθεση με τα 16 MP του περσινού μοντέλου, παρέχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, εφόσον περνάει περισσότερο φως μέσα από τον νέο φακό. Βελτιωμένος είναι και ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας.

Έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση Android 6.0 Marshmallow, στην οποία φυσικά εντοπίζεται και το TouchWiz, το επίσημο skin της Samsung. Στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο στις 11 Μαρτίου, σε 4 διαφορετικές χρωματικές επιλογές.