Το νέο Samsung Galaxy S7 είναι πλέον γεγονός, αφού η Samsung το παρουσίασε επίσημα στα πλαίσια της φετινής MWC στη Βαρκελώνη.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, δεν διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Galaxy S6, ωστόσο, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές.

Δύο από τις σημαντικότερες αλλαγές που ενσωματώνει το Galaxy S7 είναι η πιστοποίηση IP68 που το καθιστά αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη, καθώς και η δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητας μέσω καρτών microSD. Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά που ενσωμάτωνε το Galaxy S5, τα οποία όμως η εταιρεία αποφάσισε να μην ενσωματώσει στο Galaxy S6, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση του καταναλωτικού κοινού.

P1050656

Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,3 GHz, 4 GB μνήμης RAM και η βασική έκδοση έχει 32 GB χωρητικότητα, η οποία σαφώς μπορεί να επεκταθεί χάρη στην επιστροφή της microSD θύρας.

Σε αντίθεση με το Galaxy S6 που διαθέτει κάμερα 16 MP, η κάμερα του Galaxy S7 διαθέτει αισθητήρα 12 MP, ο οποίος όμως είναι Dual Pixel και δίνει έμφαση στην ποιότητα της φωτογραφίας, εφόσον το μέγεθος των pixels είναι μεγαλύτερο.

P1050625

Το Galaxy S7 έχει πάχος 7,9 χιλιοστά και βάρος 152 γραμμάρια. Η κατασκευή αποτελείται από μέταλλο και γυαλί. Η οθόνη έχει μέγεθος 5,1 ίντσες, ανάλυση 2560×1440 και φυσικά είναι τεχνολογίας AMOLED. Επιπλέον, το Galaxy S7 ενσωματώνει ένα νέο χαρακτηριστικό, την Active Display, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τη Glance Screen των συσκευών Lumia. Συγκεκριμένα, ακόμη και όταν κλειδώσει το κινητό ο χρήστης, η οθόνη εξακολουθεί να προβάλλει ορισμένες πληροφορίες όπως την ώρα και την ημερομηνία, καταναλώνοντας παράλληλα μικρό ποσοστό μπαταρίας.

P1050636

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.000 mAh και, σύμφωνα με τη Samsung, χαρίζει αυτονομία δύο ημερών. Φυσικά, το Galaxy S7 υποστηρίζει γρήγορη αλλά και ασύρματη φόρτιση. Έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση 6.0 Marshmallow του Android, πάνω από την οποία εντοπίζουμε το TouchWiz, το επίσημο skin της Samsung. Το Samsung Galaxy S7 θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου και όσοι το προπαραγγείλουν θα λάβουν εντελώς δωρεάν ένα Gear VR.