Η κινεζική Oppo παρουσίασε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία στη MWC 2016, που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση ενός smartphone σε 15 μόλις λεπτά. Η τεχνολογία ονομάζεται Super Vooc και η Oppo αναφέρει ότι θα την ενσωματώσει πρώτα σε δικά της smartphones που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον στον εκθεσιακό χώρο της, η Oppo προχώρησε σε επίδειξη της τεχνολογίας η οποία προϋποθέτει και διάφορες αλλαγές στο εσωτερικό του smartphone, αλλαγές που θα γίνουν γνωστές μόλις η εταιρεία κατοχυρώσει τις 18 σχετικές πατέντες που βρίσκονται υπό έγκριση. Για τους σκοπούς της επίδειξης, η Oppo είχε διαθέσιμο ένα πρωτότυπο smartphone που υποστήριζε την τεχνολογία Super Vooc, ενσωματώνοντας μπαταρία 2,500mAh. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν όπως ακριβώς υπόσχεται η εταιρεία, με τη μπαταρία να φορτίζει σε 15 λεπτά ενώ για μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα, ο χρόνος φόρτισης θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερος.

Πάντως η Oppo δε δείχνει έτοιμη να διαθέσει την τεχνολογία Super Vooc σε άλλους κατασκευαστές, σύμφωνα με απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων.