Στην παρουσίαση του LG G5, του κορυφαίου smartphone της LG, είδαμε και τους «φίλους» του, μια σειρά προϊόντων δηλαδή που κατά την κορεατική εταιρεία έρχονται να επεκτείνουν τις δυνατότητες του. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χωρίς αμφιβολία είναι το Rolling Bot, η οποία μπορεί να θεωρηθεί μια ρομποτική IP κάμερα σε σφαιρικό σχήμα, την οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγξει πλήρως από το G5 του ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία, μέσω Internet.

Ενσωματώνει κάμερα 8MP προκειμένου να βλέπετε τι ακριβώς συμβαίνει στο σπίτι σας, καταγράφει βίντεο σε Full HD ανάλυση ενώ μπορεί να ελέγξει και αρκετές συσκευές του σπιτιού σας μέσω της ενσωματωμένης υπέρυθρης θύρας. Μέσω της λειτουργίας PET, αναλαμβάνει να «διασκεδάσει» το κατοικίδιο σας, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω από το μεγάφωνο που ενσωματώνει.

P1060485

Η μπαταρία των 5.000mAh, χαρίζει στο LG Rolling Bot ικανοποιητική αυτονομία ενώ μπορεί να «παρκάρει» αυτόματα στο φορτιστή του μόλις διαπιστώσει ότι η στάθμη της μπαταρίας έχει πέσει επικίνδυνα.

Το περιμένουμε στην κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την LG να μην κάνει κάποια αναφορά για την τιμή του.