Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της φετινής MWC είναι αυτή της LG, η οποία παρουσίασε επίσημα τη νέα ναυαρχίδα της, το LG G5. Σημαντική διαφορά με το G4 είναι ότι το G5 διαθέτει μεταλλική κατασκευή, η οποία αρμόζει καλύτερα σε μια ναυαρχίδα. Το βάρος της συσκευής ανέρχεται στα 159 γραμμάρια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κορυφαία, όπως είναι αναμενόμενο, καθώς ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 820, 4 GB μνήμης RAM και 32 GB χωρητικότητα, η οποία φυσικά μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD.

P1050611

Η οθόνη έχει μέγεθος 5,3 ιντσών, ανάλυση 2560×1440 και 554 εικονοστοιχεία ανά ίντσα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.800 mAh και, όπως συμβαίνει και με τις προηγούμενες ναυαρχίδες της LG, είναι αποσπώμενη, ένα χαρακτηριστικό που συναντούμε σε ολοένα και λιγότερες συσκευές.

Το G5 διαθέτει Always On display, η οποία εξακολουθεί να προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες, όπως την ώρα και το ποσοστό της μπαταρίας, και ειδοποιήσεις ακόμη και μετά το κλείδωμα της συσκευής, χωρίς ωστόσο να καταναλώνει σημαντικό ποσοστό της μπαταρίας.

Επιπλέον, το G5 συμβαδίζει απόλυτα με τις τάσεις της εποχής, εφόσον διαθέτει θύρα USB Type-C για φόρτιση και συγχρονισμό καθώς και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για το κλείδωμα της συσκευής.

P1050612

Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8 MP, ενώ η βασική κάμερα ενσωματώνει διπλό σύστημα φακών για λήψη φωτογραφιών με ευρεία γωνία. Μάλιστα η LG δεν διστάζει να προχωρήσει σε άμεση σύγκριση με τις κάμερες των iPhone 6s Plus και Galaxy S6 προκειμένου να καταδείξει πόσο περισσότερο περιεχόμενο μπορεί να καταγράψει η κάμερα του G5.  Όσον αφορά το λογισμικό, έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση 6.0 Marshmallow του Android, η οποία ενισχύεται από το custom skin της LG.

Το χαρακτηριστικό του G5 που, αναμφίβολα, προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αρθρωτή σχεδίαση που διαθέτει, η οποία του επιτρέπει να δέχεται μια σειρά από διαφορετικά αρθρώματα για ενίσχυση των δυνατοτήτων του. Η LG παρουσίασε δύο νέα αρθρώματα, το πρώτο εκ των οποίων ονομάζεται Cam Plus και ενισχύει την κάμερα του G5, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο με φυσικά πλήκτρα ελέγχου. Το δεύτερο ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα του ήχου της συσκευής και έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την B&O.

P1050531

Τέλος, η LG παρουσίασε και μια σειρά συσκευών, τις οποίες αποκαλεί LG Friends, και προορίζονται για χρήση με το G5. Παραδείγματος χάρη, μία από αυτές τις συσκευές είναι η 360 Cam, που συνδέεται στο LG G5 για λήψη περιεχομένου 360 μοιρών.

Το LG G5 αναμένεται στην ελληνική αγορά στα μέσα Μαρτίου.