Το Lenovo Tab 3 8 αποτελεί τη μεσαία πρόταση από τη νέα σειρά οικονομικών tablets, που παρουσίασε η Lenovo στην MWC 2016. Διαθέτει οθόνη 8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή από τη MediaTek, 1 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου.

Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 5 MP, ενώ η εμπρόσθια κάμερα 2 MP. Στον τομέα του λογισμικού, η Lenovo εξοπλίζει το Tab 3 8 με την τελευταία έκδοση του Android, την 6.0 Marshmallow.

Η Lenovo επιθυμεί να κάνει εύκολη τη χρήση του συγκεκριμένου tablet από όλη την οικογένεια. Για τον λόγο αυτό, έχει προσθέσει υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών, ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τον δικό του λογαριασμό στη συσκευή. Ακόμη, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ακατάλληλες ιστοσελίδες ή από υπερβολική χρήση της συσκευής, οι γονείς μπορούν εύκολα να θέσουν περιορισμούς στους λογαριασμούς των παιδιών τους.

P1060305

Το Tab 3 8 διαθέτει ηχεία Dolby Atmos στο εμπρόσθιο μέρος, που προσφέρουν ευχάριστη εμπειρία ήχου κατά την παρακολούθηση ταινιών και σειρών. Επιπλέον, η λειτουργία Adaptive Display προσαρμόζει το χρώμα του φωτισμού της οθόνης ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ώστε να μην επιβαρύνονται τα μάτια του χρήστη.

Το Lenovo Tab 3 8 θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο με τιμή $99 για την έκδοση WiFi-only και $149 για την έκδοση LTE.