Στη MWC 2016, η Lenovo παρουσίασε και μια σειρά από οικονομικά tablets, τα Tab 3. Το μικρότερο της κατηγορίας είναι το Lenovo Tab 3 7 και, όπως φαίνεται από την ονομασία του, διαθέτει οθόνη 7 ιντσών.

Το συγκεκριμένο tablet απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή που δεν έχει υψηλές απαιτήσεις από ένα tablet, αλλά το χρησιμοποιεί για ψυχαγωγία όπως, παραδείγματος χάρη, παρακολούθηση ταινιών και πλοήγηση στο internet.

Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή από τη MediaTek, 1 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα 5 MP, ενώ η εμπρόσθια αισθητήρα 2 MP.

Στον τομέα του λογισμικού, έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση 6.0 Marshmallow του Android, όμως η Lenovo έχει προσθέσει επιπλέον λειτουργίες. Παραδείγματος χάρη, το Tab 3 7 διαθέτει υποστήριξη πολλαπλών χρηστών και ο βασικός λογαριασμός (που μπορεί να ανήκει στον γονέα) μπορεί να θέτει περιορισμούς στον λογαριασμό ενός παιδιού της οικογένειας, αναφορικά με την επίσκεψη ορισμένων ιστοσελίδων και την ώρα χρήσης της συσκευής.

P1060293

Η κατασκευή του Tab 3 7 είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές, καθώς η υφή του οπίσθιου καλύμματος προσφέρει γερό κράτημα για αποφυγή πτώσεων και επίσης, τα πλαϊνά πλαίσια στο εμπρόσθιο μέρος είναι ιδιαίτερα λεπτά.

Η οθόνη διαθέτει λειτουργία Adaptive Display, που προσαρμόζει το χρώμα του φωτισμού της οθόνης ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ώστε να μην επιβαρύνονται τα μάτια. Ακόμη, σύμφωνα με τη Lenovo, τα ηχεία του Tab 3 7 ενσωματώνουν τεχνολογία Dolby Atmos.

Το Lenovo Tab 3 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τιμή $129 για την έκδοση WiFi-only.