Αν και είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν έξυπνα παπούτσια, εντούτοις αυτά της IOFIT που παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη και την Mobile World, ξεχωρίζουν.

Αρχικά η εμφάνιση τους δεν φανερώνει καθόλου τις εξελιγμένες δυνατότητες τους αφού αυτή δε διαφέρει από ένα συνηθισμένο αθλητικό παπούτσι. Το βάρος των παπουτσιών είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα αθλητικά παπούτσια εξαιτίας των ειδικών αισθητήρων που κρύβουν στις σόλες τους και οι οποίοι μας δίνουν χρήσιμα στοιχεία για την καθημερινή μας δραστηριότητα αλλά και την ποιότητα της γυμναστικής μας.

P1060434

Όλα τα δεδομένα περνάνε ασύρματα στο smartphone και στην ειδική εφαρμογή εμφανίζοντας στοιχεία όπως το πόσα βήματα έχουμε κάνει, πόση απόσταση έχουμε διανύσει αλλά και αν ο ρυθμός μας ήταν ικανοποιητικός κατά τη διάρκεια της άσκησης μας. Ένα δεύτερο μοντέλο της IOFIT προορίζεται για όσους ασχολούνται με το γκολφ, ενημερώνοντας τους για το αν έχουν τη σωστή ισορροπία, εμφανίζοντας μέσα από επεξηγηματικές εικόνες, σε ποιο σημείο του ποδιού δίνουν περισσότερο βάρος.

Ένας από τους συνεργάτες της IOFIT είναι και η Samsung, ενώ όταν εμφανιστούν στα καταστήματα μέσα στη χρονιά, θα κοστίζουν $199 για το απλό μοντέλο και $249 για το μοντέλο που απευθύνεται στους λάτρεις του γκολφ.