Η Huawei έχει έντονη παρουσία στη φετινή MWC με το MateBook, το υβριδικό laptop της που τρέχει Windows 10 και σηματοδοτεί την παρουσία της κινεζικής εταιρείας πλέον και στους προσωπικούς υπολογιστές. Το MateBook μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet χάρη στην οθόνη αφής, αλλά και ως laptop χάρη στο αποσπώμενο πληκτρολόγιο, που διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα. Επιπλέον, το κάλυμμα του πληκτρολογίου είναι κατασκευασμένο με δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον.

Το MateBook έχει μεταλλική κατασκευή, βάρος 630 γραμμάρια και πάχος 6,9 χιλιοστά. Ενσωματώνει οθόνη 12 ιντσών ανάλυσης 2160×1440 με 216 εικονοστοιχεία ανά ίντσα, επεξεργαστή Intel Core M, ενώ η μνήμη RAM και η χωρητικότητα ποικίλλουν ανάλογα με την έκδοση, με μέγιστη RAM 8 GB και μέγιστη χωρητικότητα 512 GB, η οποία βασίζεται σε δίσκο SSD.

P1050511

Η μπαταρία του MateBook έχει χωρητικότητα 4.430 mAh και, όσον αφορά τον ήχο, διαθέτει διπλά ηχεία Dolby Audio. Το MateBook θα καλύψει απόλυτα όσους δίνουν έμφαση στον τομέα της ασφάλειας καθώς, πέρα από το Windows Hello που χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για να ταυτοποιήσει τον χρήστη, διαθέτει και αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Huawei συνοδεύει την κυκλοφορία του MateBook με καινούρια αξεσουάρ όπως το MatePen, ένα stylus με κόστος 69 ευρώ, που αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης και διαθέτει και laser pointer για παρουσιάσεις. Επιπλέον, η Huawei παρουσίασε και το MateDock, το οποίο κοστίζει 99 ευρώ και προορίζεται για όσους επιθυμούν επιπλέον θύρες, καθώς διαθέτει USB, USB-C, microUSB και Ethernet. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένη μπαταρία.

P1050519

Το MateBook θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις με τιμή που ξεκινά από τα 799 ευρώ, ενώ το πληκτρολόγιο θα κοστίζει 149 ευρώ. Θα είναι διαθέσιμο σε ασημί και σαμπανιζέ χρωματισμούς.