Στην MWC 2016 προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η HP παρουσίασε ένα smartphone, το οποίο τρέχει Windows 10 Mobile.

Αναφερόμαστε στο HP Elite x3, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 820, 4 GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο 64 GB ο οποίος μπορεί να επεκταθεί, καθώς η συσκευή υποστηρίζει κάρτες microSD, χωρητικότητας μέχρι και 2 TB.

Από το Elite x3 δεν απουσιάζουν και τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, καθώς διαθέτει θύρα USB Type-C και επίσης, υποστηρίζει και τη λειτουργία Windows Hello, η οποία σαρώνει την ίριδα του ματιού, προκειμένου να ταυτοποιήσει τον χρήστη και να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Πρόκειται για μια μεγάλη συσκευή, καθώς διαθέτει οθόνη σχεδόν 6 ιντσών (5,96 για την ακρίβεια), με ανάλυση 2560×1440. Βέβαια, η HP εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω τις διαστάσεις του Elite x3, εφόσον ενσωμάτωσε μπαταρία χωρητικότητας 4.150 mAh, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ταχεία και ασύρματη φόρτιση.

P1060039

Το HP Elite x3 υποστηρίζει και τη λειτουργία Continuum, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να το συνδέσει με μια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, προκειμένου να του προσφέρει desktop εμπειρία χρήσης, για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Η HP κυκλοφορεί και δύο νέα αξεσουάρ για το Elite x3. Το πρώτο ονομάζεται Desk Dock και συνδέεται με το Elite x3 με σκοπό να προσφέρει επιπλέον θύρες όπως Ethernet και DisplayPort. Το δεύτερο αξεσουάρ ονομάζεται Mobile Extender και πρόκειται για ένα Notebook Dock που διαθέτει οθόνη 12,5 ιντσών, πληκτρολόγιο, trackpad και μπαταρία και προορίζεται για σύνδεση με το Elite x3 για να προσφέρει στον χρήστη εμπειρία χρήσης όμοια με ενός notebook.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, με άγνωστη τιμή προς το παρόν.