Οι εύκαμπτες οθόνες αποτελούν για πολλούς την τεχνολογία που θα φέρει την επανάσταση όχι μόνο στα wearables αλλά και σε πολλές άλλες κατηγορίες gadget, αφού τα οφέλη της είναι αρκετά. Πάντως για την ώρα η παρουσία μιας τέτοιας οθόνης απέχει από την εμπορική παραγωγή τουλάχιστον 2 χρόνια όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία FlexEnable που ειδικεύεται στην παραγωγή τέτοιων οθονών.

Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, μπορέσαμε να δούμε από κοντά μια πρωτότυπη τέτοια οθόνη η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία P-LCD, και μπορεί να διπλώνει μέχρι ενός σημείου. Η ποιότητα της οθόνης κρίνεται ικανοποιητική αν και τα χρώματα δεν ήταν όσο ζωντανά όσο τα περιμέναμε.

P1060449

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η FlexEnable εργάζεται πυρετωδώς και για την επόμενη γενιά των εύκαμπτων οθονών που θα στηρίζονται αυτή τη φορά στην OLED τεχνολογία με πολύ καλύτερα χρώματα και με την οθόνη να είναι τόσο λεπτή και εύκαμπτη έτσι ώστε να μπορεί να διπλωθεί ακόμα και γύρω από ένα μολύβι. Όμως μια τέτοια τεχνολογία βρίσκεται ακόμα πιο μακριά από το να γίνει πραγματικότητα, με τα στελέχη της εταιρείας να αναφέρουν ότι σε 10 χρόνια θα έχει αλλάξει εντελώς η εμφάνιση όχι μόνο των έξυπνων ρολογιών αλλά και των smartphone.