Ισχυρή παρουσία έχει στη φετινή MWC και η Alcatel, η οποία παρουσίασε το Alcatel Idol 4S, το κορυφαίο της smarphone.Πρόκειται για μια συσκευή που διαθέτει όμορφη εμφάνιση, μεταλλικό πλαίσιο, ενώ η εμπρόσθια και η οπίσθια όψη της καλύπτονται από γυαλί.

Το Idol 4S ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 620, 3 GB μνήμης RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία εντοπίζονται στην εμπρόσθια όψη, όμως επεκτείνονται μέχρι και την οπίσθια όψη του κινητού, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλύτερη δυνατή εμπειρία ήχου ακόμα και αν τοποθετήσουμε το κινητό ανάποδα σε μια επιφάνεια.

P1050447

Η βασική κάμερα διαθέτει αισθητήρα 16 MP με φλας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και η εμπρόσθια κάμερα των 8 MP διαθέτει το δικό της φλας. Η οθόνη του Idol 4S έχει μέγεθος 5,5 ίντσες, ανάλυση 2560×1440 και είναι τεχνολογίας AMOLED, χαρίζοντας εξαιρετικά χρώματα.

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Idol 4S είναι το κουτί του αφού αυτό αποτελεί ένα VR headset, το οποίο λειτουργεί με όμοιο τρόπο με το Gear VR της Samsung. Ο χρήστης δηλαδή τοποθετεί το Idol 4S στο εμπρόσθιο μέρος του headset και, στη συνέχεια, μπορεί να απολαύσει περιεχόμενο 360 μοιρών αλλά και να παίξει VR παιχνίδια που θα κατεβάσει από το Play Store της Google.

P1050470

Το Alcatel Idol 4S αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με τιμή 450 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται και το κουτί-VR headset. Εντούτοις, σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να κυκλοφορήσει χωρίς το headset.