Εσύ ακόμη παιδεύεσαι με την περίπλοκη συνδεσμολογία καλωδίων για να μπορείς να απολαμβάνεις μουσική σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου;
Την ίδια στιγμή μάλιστα που πιθανότητα, η όλη ταλαιπωρία συνδυάζεται και με μέτριας ποιότητας ηχητικό αποτέλεσμα.
Δεν θα προτιμούσες να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις από τον ένα χώρο του σπιτιού σου στον άλλο έχοντας την αγαπημένη σου μουσική να σε συνοδεύει σε άψογη ποιότητα ήχου, και με το πάτημα μονάχα ενός κουμπιού;
Αν η απάντησή σου είναι θετική τότε τα multirooms είναι η καταλληλότερη επιλογή για σένα.

Τι είναι τα Multiroom Speakers;

Ουσιαστικά πρόκειται για ηχεία τα οποία συνδέονται μεταξύ τους έχοντας ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth®, και αφού τα τοποθετήσεις σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού σου, σου δίνουν τη δυνατότητα να ακούς μουσική σε όλους τους χώρους που εσύ θες, ασύρματα!
Συγκεκριμένα μέσω του Remote application που έχουν προεγκατεστημένο σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις τον έλεγχο ολόκληρου του συστήματος, μέσω οποιουδήποτε smartphone ή tablet.
Σου προσφέρουν άνεση και προσδίδουν στιλ στο χώρο σου. Άλλωστε μπορείς να εγκαταστήσεις την ειδικά σχεδιασμένη Remote app σε όσα smartphones και tablets θες για να έχεις τον πλήρη έλεγχο του ήχου σου. Ουσιαστικά έχεις πρόσβαση στην μουσική που θες από όλα τα δωμάτια, και από όλες σου τις συσκευές. Σου δίνουν ακόμη τη δυνατότητα να ακούσεις, αν το επιθυμείς το ίδιο τραγούδι σε διάφορα δωμάτια ταυτόχρονα σε ένα τέλεια συγχρονισμένο τόνο. Ή εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις να ακούγεται σε κάθε χώρο από ένα εντελώς διαφορετικό τραγούδι.
Η αγορά αυτή τη στιγμή, βρίθει επιλογών, τόσο σε προδιαγραφές όσο και σε τιμές.
Εμείς για να σε διευκολύνουμε σου συγκεντρώσαμε σε μια λίστα ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις προτού αγοράσεις ένα multiroom system:

1. H ποιότητα του ήχου

Ασφαλώς και το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή ενός multiroom συστήματος είναι τα ηχεία σου να σου προσφέρουν το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς και λεπτομέρειες για αυτά, όπως το αν διαθέτουν διαφορετικές ρυθμίσεις ανά είδος μουσικής, ή αν περιλαμβάνουν κάποιο επιπλέον ηχείο που να συνδέεται με την τηλεόραση, ή με ενισχυτή ήχου.

2. Η γκάμα των μουσικών πηγών που υποστηρίζει

Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα που σου προσφέρουν τα ασύρματα ηχεία είναι ότι μπορείς να κάνεις streaming μουσικής απευθείας από ραδιοφωνικούς σταθμούς του internet, ή από άλλες online πηγές της αρεσκείας σου, γι’ αυτό κι είναι σημαντικό το να τσεκάρεις εξαρχής αν τέτοιου είδους υπηρεσίες υποστηρίζονται από το multiroom σύστημα της αρεσκείας σου.

3. Το αν απαιτείται η χρήση συνδεσμολογίας «γέφυρας»

Κάποια multiroom ηχητικά συστήματα απαιτούν τη σύνδεσή τους σε «γέφυρα» με το router ώστε να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσής τους στο internet. Υπάρχουν όμως και άλλα που δεν απαιτούν τη χρήση μιας τέτοιας γέφυρας, μιας και συνδέονται στο ήδη υπάρχον δίκτυο WiFi του χώρου σου.

4. Η ευελιξία στο να παίξεις μουσική

Μάθε ακριβώς πόσα ηχεία μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους, από πόσες διαφορετικές πηγές μπορείς να «αντλήσεις» μουσική ταυτόχρονα, καθώς και το ποιο είναι το minimum, και το maximum level έντασης που μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία σου.

5. Ο καλός συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός των ηχείων μεταξύ τους προφανώς και είναι μείζονος σημασίας! Ασφαλώς και δεν θες να ακούς παράσιτα, ή να επικαλύπτει ο ήχος του ενός ηχείου το άλλο.

6. Η διαλειτουργικότητα

Το αν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα σύνδεσής τους με άλλα ηχεία που τυχόν έχεις.

7. Η ευκολία χρήσης και εγκατάστασης

Το να είναι δηλαδή τόσο η συνδεσμολογία των ηχείων μεταξύ τους, όσο και η εγκατάσταση της αντίστοιχης εφαρμογής ελέγχου τους στα smartphones και στα tablets σου, user friendly, για να μην χρειαστείς πολύ κόπο ή χρόνο για να εγκαταστήσεις το όλο σύστημα και για να μην δυσκολεύεσαι κατά τη χρήση του.

8. Η αισθητική του

Είναι απολύτως φυσιολογικό να σε ενδιαφέρει το multiroom system σου να ταιριάζει και με την προσωπική σου αισθητική, καθώς και με την όλη διακόσμηση του χώρου σου. Για αυτό θα τα βρεις σε 2 επιλογές χρωμάτων, μαύρα και λευκά ώστε να επιλέξεις εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στο προσωπικό σου στιλ.

9. Η τιμή του

Επειδή αποτελεί μια διόλου ευκαταφρόνητη οικονομικά επένδυση, διάλεξε εκείνα που η τιμή τους να ανταποκρίνεται στα προσωπικά σου βέλτιστα κριτήρια προδιαγραφών που έχεις θέσει.

[sc:product article=”1156226″ ][sc:product article=”1149064″ ][sc:product article=”1135906″ ][sc:product article=”1157925″ ]