Η καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μέχρι στιγμής βρίσκεται στους προσωπικούς υπολογιστές αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία φορητότητας αφού η χρήση της προϋποθέτει έναν υπολογιστή με σούπερ επιδόσεις. Το MSI VR One είναι μία από τις λύσεις.

Η MSI είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές υπολογιστών που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα, παρουσιάζοντας ένα PC σε μορφή σακιδίου πλάτης προκειμένου ο χρήστης να μην περιορίζεται από καλώδια ή άλλα εμπόδια που βάζει η χρήση ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Το σύστημα της MSI ονομάζεται VR One και κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του στην αμερικανική αγορά αρχικά με τιμή $2.000. Στην τιμή αυτή το VR One ενσωματώνει την κορυφαία κάρτα γραφικών GTX 1060 της Nvidia με την τελευταία γενιά του Core i7 επεξεργαστή της Intel, 16GB μνήμη και 256GB SSD. Με $300 περισσότερο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την έκδοση του VR One με ακόμα καλύτερη κάρτα γραφικών, την GTX 1070 καθώς και δίσκο 512GB SSD.

Για τη φορητότητα απαιτείται μπαταρία και αυτή που ενσωματώνει το VR One σύμφωνα με την εταιρεία είναι αρκετή για gaming που θα διαρκέσει 90 λεπτά ενώ το βάρος του όλου συστήματος είναι στα 3,6 κιλά. To MSI VR One κυκλοφορεί στα τέλη του μήνα ενώ θα κάνει και την εμφάνισή του στην Ευρώπη πολύ σύντομα.