Το G5 της LG δε θα είναι το μόνο smartphone με αρθρωτή σχεδίαση που θα κυκλοφορήσει φέτος, αφού η Motorola παρουσίασε το Moto Z, ένα νέο smartphone που διαθέτει και αυτό τη δυνατότητα προσθήκης αρθρωμάτων που επεκτείνουν τις δυνατότητες του.

Εντυπωσιακή ως συσκευή, το Moto Z διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο ενώ το πάχος του είναι ένα από τα μικρότερα που έχουμε δει ποτέ σε smartphone, μόλις 5,2 χιλιοστά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει θύρα ακουστικών, με τη Motorola να περιλαμβάνει στη συσκευή έναν αντάπτορα από USB Type-C σε θύρα 3.5 χιλιοστών για όσους δε θέλουν να προβούν στην αγορά νέων ακουστικών.

Οι επιδόσεις του Moto Z αναμένονται κορυφαίες εξαιτίας του Snapdragon 820 chipset της Qualcomm, ενός chipset που αποτελεί την επιλογή των κατασκευαστών για τα κορυφαία μοντέλα τους. Διαθέτει ακόμα 4GB μνήμη, 32GB αποθηκευτικού χώρου, microSD θύρα, όπως επίσης και αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Η οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, στις 5.5 ίντσες με κορυφαία 2K ανάλυση. Μάλιστα η Motorola κυκλοφορεί και ένα δεύτερο μοντέλο, το Moto Z Force που ενσωματώνει στην οθόνη την τεχνολογία ShatterShiled που καθιστά την οθόνη της συσκευής άτρωτη από τυχόν σπασίματα και γρατσουνιές. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 21MP και συνοδεύεται από οπτικό σταθεροποιητή και laser autofocus.

Η αρθρωτή σχεδίαση διαφέρει από αυτή του G5 αφού όλα τα αρθρώματα κολλάνε μαγνητικά στο πίσω μέρος της συσκευής. Με την ονομασία Moto Mods, στα αρθρώματα του Moto Z περιλαμβάνεται το SoundBooster της JBL για ενίσχυση ήχου, ένας μίνι προβολέας για παρουσιάσεις εργασιών ή την αναπαραγωγή ταινιών σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια από τις περιορσμένες διαστάσεις της οθόνης, καθώς και επέκταση της μπαταρίας. Από τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν είναι η επιλογή της Motorola να ανοίξει τα Moto Mods και σε άλλους κατασκευαστές έτσι ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη δημιουργία εντυπωσιακών προτάσεων.

Το Moto Z και το Moto Z Force αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Σεπτέμβριο, κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση IFA στο Βερολίνο που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.