Η Motorola Mobility παρουσίασε με μεγάλο ενθουσιασμό το νέο smartphone Moto G, το οποίο απευθύνεται σε μια τεράστια βάση πελατών. Με τιμή κάτω των 200 Ευρώ, στόχος της Motorola είναι να κερδίσει 500 εκατομμύρια χρήστες με το νέο gadget της. Οι προϋποθέσεις δεν είναι και άσχημες: μεγάλη οθόνη, ικανοποιητικός επεξεργαστής και 50 GB χώρος αποθήκευσης στο cloud.

Το μικρότερο μοντέλο, το Moto X, διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών με ανάλυση 1.280 x 720 Pixel. Επιπλέον, η οθόνη βασίζεται στην τεχνολογία IPS, η οποία εξασφαλίζει καλύτερη αντίθεση.

Το Moto X ενσωματώνει έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400. Πρόκειται για μια τετραπύρηνη μονάδα με ρυθμό χρονισμού 1,2 GHz σε κάθε πυρήνα. Ο υπολογισμός των δεδομένων 3D πραγματοποιείται μέσω του επεξεργαστή γραφικών Adreno 305.

Όσον αφορά την αποθήκευση δεδομένων, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 8 και 16 GB. Μπορεί να μην ακούγεται αρκετό, αλλά με την αγορά του Moto X θα λάβετε και 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud, οπότε το πρόβλημα της αποθήκευσης λύνεται αμέσως.

Στην πρόσοψη της συσκευής έχει ενσωματωθεί μια φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 1,3 Megapixel, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει δεύτερη φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 5 Megapixel. Η μπαταρία του Moto X έχει χωρητικότητα 2.070 mAh και, σύμφωνα με τη Motorola Mobility, σε κατάσταση αναμονής διαρκεί περίπου 30 τοις εκατό περισσότερο σε σύγκριση με την μπαταρία του iPhone 5s.

Το Moto X έχει ύψος 11,6 mm και ζυγίζει 143 γραμμάρια. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα, αλλά με τη βοήθεια ενός Smart Cover μπορείτε να το μετατρέψετε σε κόκκινο, τυρκουάζ ή κίτρινο smartphone. Η συσκευή ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean και από τον Ιανουάριο του 2014 θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε Android 4.4 KitKat