Η τέταρτη γενιά του Moto G4, του γνωστού smartphone της Motorola που συνάντησε τεράστια επιτυχία εξαιτίας του συνδυασμού των πολύ καλών τεχνικών χαρακτηριστικών με τη χαμηλή τιμή, παρουσιάστηκε σήμερα στην Ινδία.

Κατασκευασμένο από τη Lenovo, το νέο ιδιοκτήτη της Motorola, το νέο Moto G4 δεν έρχεται φέτος μόνο του αλλά με παρέα, αφού η Lenovo παρουσίασε παράλληλα και το Moto G4 Plus. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σχεδόν όμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με συγκεκριμένες όμως διαφορές στη μνήμη και την κάμερα. Με μεταλλικό περίβλημα για πρώτη φορά, τα Moto G4 και Moto G4 Plus διαθέτουν παρόμοιο σχεδιασμό με τον προκάτοχο τους, ενώ οι διαστάσεις της οθόνης ανεβαίνουν σημαντικά από τις 5 στις 5.5 ίντσες.

Με Full HD ανάλυση και υποστήριξη Dual SIM, και τα δύο smartphone στηρίζονται στο Snapdragon 617 SoC με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικού χώρου που μπορούν να επεκταθούν με επιπλέον 128GB μέσω microSD κάρτας. Στην περίπτωση όμως του Moto G4 Plus, θα κυκλοφορήσει και ένα δεύτερο μοντέλο με 32GB αποθηκευτικό χώρο αλλά και 3GB μνήμη.

Όπως ίσχυε στο περσινό μοντέλο το οποίο διέθετε μια πολύ καλή κάμερα, έτσι και το Moto G4 έρχεται με κύρια κάμερα 13MP, διάφραγμα F2.2 και εμπρόσθια κάμερα 5MP με ευρυγώνιο φακό. Καλύτερη κάμερα ενσωματώνει το Moto G4 Plus, με την ανάλυση να ανεβαίνει στα 16MP και το διάφραγμα να πέφτει στο f/2.0. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν ακόμη σύνδεση με 4G LTE δίκτυα, Bluetooth 4.1, GPS όπως επίσης και ραδιοφωνικό δέκτη. Τέλος στηρίζονται στην έκδοση 6.01 του Android με την κωδική ονομασία Marshmallow, και τα περιμένουμε στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο καλοκαίρι.