Η κατάσταση με τις διαφορετικές εκδόσεις του Android και τη συνήθως περιορισμένη δυνατότητα αναβαθμίσεων για τις περισσότερες συσκευές, είναι μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή εδώ και καιρό.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Google στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν ότι και με την έκδοση 7.0, η οποία κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, με την παρουσία της σε smartphones και tablets να φτάνει στο 13,5% του συνόλου των Android συσκευών. Από αυτό το ποσοστό, μόλις το 1,2% αφορά την έκδοση 7.1 η οποία και είναι μέχρι στιγμής η πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας.

Χωρίς αμφιβολία, η έκδοση 6.0 Marshmallow είναι η πιο δημοφιλής με ποσοστό 32,3% , έχοντας μάλιστα αυξήσει ελάχιστα το ποσοστό της σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Αντίστοιχα υψηλά είναι όμως και τα ποσοστό πιο παλιών εκδόσεων, με το Anadroid 5.x Lollipop να έχει 29,2% της αγοράς, ενώ το Android KitKat να περιορίζεται σχετικά στο 16%. Αθάνατη παραμένει και η έκδοση 4.x Jelly Bean με ποσοστό 7,6%.

Τον επόμενο μήνα η Google αναμένεται να διαθέσει στους κατασκευαστές την επόμενη έκδοση της πλατφόρμας, που για την ώρα έχει την προσωρινή ονομασία Android O.