Πιο «οικολογικό» θα είναι το PlayStation 5 σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony στα μέσα χθες.

Όπως αναφέρει η Ιαπωνική εταιρεία, το νέο PlayStation 5 το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής σε σχέση με το PS4. Σημαντική όμως διευκρίνηση αποτελεί το γεγονός ότι η σχετική ρύθμιση δεν θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού αλλά απενεργοποιημένη, με τον χρήστη να πρέπει να την ενεργοποιήσει μόνος του.

Διάβασε επίσης: Το YouTube Music φέρνει το Discover Mix, λειτουργία που θυμίζει έντονα το Discover Weekly του Spotify.

Μπορεί μια τέτοια εξέλιξη να μην ακούγεται σημαντική, όμως σύμφωνα με τον CEO της Sony Entertainment, Jack Ryan, αν 1 εκατομμύριο άνθρωποι προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ενέργεια αντίστοιχη με τη μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 1000 νοικοκυριών στις ΗΠΑ».

Με βάση πρόσφατες μετρήσεις κατανάλωσης ενέργειας, το PlayStation 4 καταναλώνει σε κατάσταση αναμονής περίπου 8.5W ενώ όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί την αγαπημένη του κονσόλα για gaming, η κατανάλωση φτάνει τα 137W. Η Sony υποστηρίζει ότι η νέα της κονσόλα θα καταναλώνει μόλις 0.5W σε κατάσταση αναμονής, μια πολύ μεγάλη μείωση.