Οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές, λέγονται και «micrο» φωτογραφικές μηχανές. Δεν μπορεί να μη τις έχεις δει ή ακούσει!

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, και θες να απαθανατίζεις τις αγαπημένες σου στιγμές με την “τελευταία λέξη” της τεχνολογίας, εύκολα και αποτελεσματικά, τότε οι mirrorless cameras είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα.

Ποια τα χαρακτηριστικά τους:

Είναι τύπου compact κι έχουν εναλλασσόμενα συστήματα φακών. Συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των compact και των DSLR φωτογραφικών μηχανών. Για την ακρίβεια, ενσωματώνουν το μικρό μέγεθος των compact μηχανών, γεγονός που τους προσδίδει πρακτικότητα, με την ευελιξία των εναλλάξιμων φακών που αντίστοιχα παρέχουν οι DSLR.

– Κάνοντας χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν αντικαταστήσει το οπτικό σκόπευτρο με ηλεκτρονικό, έχουν αφαιρέσει τον καθρέφτη, εξ ’ου και η μείωση του μεγέθους και του βάρους της μηχανής, χωρίς όμως αυτή η διαφοροποίηση να επηρεάζει αρνητικά την απόδοσης της κάμερας, ή την ποιότητα της εικόνας.

– Το ηλεκτρονικό τους σκόπευτρο, για την ακρίβεια, δίνει το πλεονέκτημα στον φωτογράφο να βλέπει την ακριβή εικόνα που πρόκειται να αποτυπωθεί, προσφέροντάς του παράλληλα διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, και βοηθήματα εστίασης. Επιπλέον, η παροχή χειροκίνητων ρυθμίσεων παρέχει στον χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

– Ο αισθητήρας τους έχει το ίδιο μέγεθος με εκείνον μιας φωτογραφικής DSLR, ή το 75% του μεγέθους του αισθητήρα DSLR. Το μεγάλο μέγεθος ενός αισθητήρα μιας φωτογραφικής μηχανής επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των φωτογραφιών, κι έτσι οι συγκεκριμένες μηχανές παρέχουν υψηλή ποιότητα εικόνας.

– Το γεγονός ότι δεν έχουν καθρέφτη, τους δίνει τη δυνατότητα χρήσης οποιουδήποτε φακού, οποιασδήποτε εταιρείας, με μόνη προϋπόθεση την προσθήκη μικρών και πολύ φθηνών μετατροπέων, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ποιότητα εικόνας χωρίς απώλειες. Οι εναλλάξιμοι φακοί, δίνουν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του κατάλληλου φακού, ανά περίσταση, από τον χρήστη.

– Έχουν μικρό μέγεθος, πράγμα που διευκολύνει τη μεταφορά τους, μιας και δεν χρειάζεσαι καν έξτρα τσάντα μεταφοράς. Επίσης, λόγω του μικρού τους μεγέθους, έχουν και το αντίστοιχο καλαίσθητο design.

– Απευθύνονται τόσο σε ερασιτέχνες, που επιθυμούν ευκολία χρήσης, και λειτουργικότητα σε ένα προσιτό κόστος, όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν να συμπεριλάβουν στα «εργαλεία» της δουλειάς τους μια αξιόπιστη και αποτελεσματική φωτογραφική μηχανή.

Δες εδώ όλες τις mirrorless