Η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google, DayDream, κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της σε ολοένα και περισσότερα συμβατά smartphones και με αρκετές εταιρείες να υποστηρίζουν την προσπάθεια της Google. Σε αυτές θα προστεθεί σύντομα και η Lenovo αφού με βάση τελευταίες πληροφορίες, η κινεζική εταιρεία θα παρουσιάζει τη δική της πρόταση για τη VR πλατφόρμα του Android, και η οποία θα έχει την ονομασία Mirage Solo.

Η διαφορά της υλοποίησης της Lenovo βρίσκεται στο γεγονός ότι το ειδικό κράνος, θα είναι αυτόνομο και δε θα χρειάζεται σύνδεση με κάποιο smartphone προκειμένουν ο χρήστης να έχει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και μάλιστα «σε υψηλή ανάλυση».

Παρόμοια κίνηση αν και εκτός DayDream πλατφόρμας, έχει πραγματοποιήσει και η HTC όπου πρόσφατα και μόνο για την αγορά της Κίνας παρουσίασε το Vive Focus ενώ η Oculus προετοιμάζει το νέο της σύστημα, το Go για κυκλοφορία στις αρχές του2018 με τιμή μόλις €199.  Όπως όλα δείχνουν, η Lenovo θα παρουσιάσει επίσημα το Mirage Solo στην έκθεση CES 2018 στις 9 Ιανουαρίου.