Ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, το Minecraft, θα περάσει στις μεγάλες οθόνες στις 24 Μαΐου 2019 με τη δική του ταινία.

Το Minecraft: The Movie όπως είναι ο επίσημος τίτλος της ταινίας, θα κυκλοφορήσει όχι μόνο σε κανονική έκδοση αλλά σε 3D και IMAX ενώ πίσω από τη δημιουργία της υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του κόσμου, η Warner Bros. Μέχρι στιγμής το στούντιο αλλά και η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το παιχνίδι, η Mojang, δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για το σενάριο, κάτι που αναμένεται να γίνει στο μέλλον.

Σε δηλώσεις το ο COO, Vu Bui της Mojang αναφέρει ότι η εταιρεία γνωρίζει «ότι το 2019 φαντάζει πολύ μακριά, σήμερα, αλλά αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την σωστή ανάπτυξη της ταινίας, για την οποία όλοι θέλουμε να γίνει μια εκπληκτική δουλειά» κλείνοντας με το ερώτημα «έτσι δεν είναι;»

Η Warner Bros έχει ήδη σημειώσει σημαντική επιτυχία με την ταινία Lego Movie το 2014, με το Minecraft να αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.