Μια είδηση που δεν προκαλεί έκπληξη, βγαίνει από το συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, τη Build 2017 που είναι σε εξέλιξη. Έτσι σύμφωνα με την εταιρεία, το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, θα κάνει από αύριο την εμφάνισή του και στο Switch, τη νέα κονσόλα της Nintendo.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός παιχνιδιού κονσόλας φαίνεται ιδανικός, με την έκδοση για το Switch να διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά που μπορούμε να βρούμε και στις εκδόσεις για Xbox One και PlayStation 4, συμπεριλαμβανομένου των multiplayer μίνι παιχνιδιών Battle και Tumble. Όμως εκτός από αυτά, το Minecraft θα εκμεταλλεύεται και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Switch όπως την υποστήριξη παιχνιδιού στο οποίο θα συμμετέχουν 8 άτομα, μέσω Internet. Ακόμα όμως και αν υπάρχει μία κονσόλα σε ένα σπίτι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό το παιχνίδι για πολλά άτομα αφού έως 4 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν παράλληλα μέσω ενός Switch, με την τηλεόραση σ’ αυτή την περίπτωση να χωρίζεται στα τέσσερα.

Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Nintendo Switch είναι το φορητό gaming, κάτι που επιτρέπει στον κάτοχό του να συνεχίσει το παιχνίδι και εν κινήσει. Η Microsoft, στην οποία ανήκει το παιχνίδι, θα διαθέσει μαζί και το Super Mario Mash-UP το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα από τα γνωστά παιχνίδια όπως 15 πίστες από το Super Mario 64 καθώς και 40 χαρακτήρες συνολικά.