Η αυτονομία ενός φορητού υπολογιστή είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, με τη Microsoft να πιστεύει ότι ο browser που ενσωματώνει στα Windows 10, ο Edge, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια απ’ ότι ο ανταγωνισμός.

Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της, η εταιρεία προχωρά στη δημοσίευση ενός αναλυτικού μηνύματος στο επίσημο blog των Windows, το οποίο συνοδεύεται και από ένα μικρό βίντεο των δοκιμών στους οποίους έχει προχωρήσει η εταιρεία σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στο βίντεο βλέπουμε 4 ολόιδια Surface Book, καθένα από τα οποία τρέχει διαφορετικό browser και συγκεκριμένα τις τελευταίες εκδόσεις των Microsoft Edge, Opera, Firefox και Google Chrome.

Οι δοκιμές περιλάμβαναν άνοιγμα ιστοσελίδων, scrolling, αναπαραγωγή βίντεο και άνοιγμα νέων tabs, μια διαδικασία η οποία επαναλαμβανόταν συνέχεια μέχρι την εξάντληση της μπαταρίας του υπολογιστή. Το Surface Book που έτρεχε την τελευταία έκδοση του Edge browser, εξάντλησε τη μπαταρία του laptop σε 7 ώρες και 22 λεπτά, με δεύτερη καλύτερη επίδοση αυτή του Opera browser με έξι ώρες και 18 λεπτά. Χειρότερη επίδοση στη δοκιμή ήταν αυτή του Chrome της Google χαρίζοντας αυτονομία με μόλις 4 ώρες και 19 λεπτά ενώ στη μέση περίπου των επιδόσεων κυμαίνεται ο Firefox της Mozilla με 5 ώρες και 9 λεπτά.

Στην ιστοσελίδα της η Microsoft προχωρά και σε άλλες επί μέρους μετρήσεις, που και πάλι στις περισσότερες o Edge σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.