Εκτός από την ανακοίνωση των νέων μοντέλων που απαρτίζουν τη σειρά Galaxy Note10, η Samsung ανακοίνωσε χθες στο Unpacked event μια μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την Microsoft, με τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Satya Nadella να δίνει μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένουμε σε μια μικρή ομιλία.

Για τις δύο εταιρείες, ο κάθε χρήστης μελλοντικά δεν θα στηρίζεται σε μία αλλά σε πολλαπλές συσκευές, και αυτό είναι η βάση της συνεργασίας των Samsung και Microsoft, με τη δεύτερη να παρέχει το γνωστό κορυφαίο λογισμικό παραγωγικότητας και την πρώτη, τις διάφορες συσκευές κορυφαίας ποιότητας όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός όμως από λογισμικό, η συνεργασία των δύο εταιρείών θα επεκταθεί όχι μόνο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και σε υπηρεσίες cloud.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, οι κάτοχοι του Galaxy Note10 από τις 23 Αυγούστου όταν και κυκλοφορεί επίσημα η συσκευή, θα έχουν στη διάθεσή τους τα εξής, σε συνδυασμό πάντα και με φορητούς υπολογιστές όπως το νέο Galaxy Book S της νοτιοκορεατικής εταιρείας:

Outlook Εμπειρία: Tο Outlook, η δημοφιλέστερη επιλογή για email και ημερολόγιο σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές, βοηθά τους καταναλωτές να συνδεθούν, να οργανωθούν και να υλοποιούν.

Το Outlook συνδυάζει το email, το ημερολόγιο , τις επαφές και τα αρχεία, σε μια εφαρμογή, για να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο και να συγκεντρωθούν σε αυτά που τους ενδιαφέρουν. Το Galaxy Note10 διαθέτει μια βελτιωμένη και ενσωματωμένη εφαρμογή Outlook, για καλύτερη επικοινωνία και διαχείριση χρόνου. Το προηγμένο S Pen του Galaxy Note10 επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν σε προεπισκόπηση τα emails τους, το ημερολόγιο και τις επαφές τους κάνοντας hover στην αντίστοιχη επιλογή.

OneDrive: Ξεκινώντας από το φθινόπωρο, η υπηρεσία Gallery της Samsung θα προσφέρει την επιλογή συγχρονισμού του περιεχομένου σε υπηρεσίες του Microsoft OneDrive. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεό τους από όλες τις συσκευές τους , χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για αντίγραφα ασφαλείας.

Ομαλή Εναλλαγή Ανάμεσα σε PC και Smartphone: Η λειτουργία «Link to Windows» είναι ενσωματωμένη στις Γρήγορες Ρυθμίσεις του Galaxy Note10, για εύκολη και άνετη αποστολή μηνυμάτων, διαχείριση ειδοποιήσεων, συγχρονισμό φωτογραφιών και κατοπτρισμό οθόνης του smartphone στο εκάστοτε PC . Έτσι δημιουργείται μία καίρια σύνδεση με οποιοδήποτε υπολογιστή Windows 10, γλυτώνοντας χρόνο και κόπο.