Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά μέχρι σήμερα η Microsoft δεν είχε προχωρήσει σε μια διευκρινιστική δήλωση γύρω από το μέλλον της πλατφόρμας των Windows 10 Mobile και γενικότερα τα Windows Phone, έχοντας πριν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νέο smartphone που θα στηρίζεται σ’ αυτή.

Αυτή η δήλωση έφτασε σήμερα όμως, υπό τη μορφή tweet και από τον πλέον αρμόδιο, τον Joe Belfiore που αποτελούσε το κύριο πρόσωπο πίσω από την πλατφόρμα, παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια όλα τα νέα χαρακτηριστικά της. Στο πρώτο tweet, o Belfiore απαντώντας σε ερώτηση χρήστη για την πλατφόρμα, αναφέρει ότι η Microsoft θα συνεχίσει να την υποστηρίζει, με διορθώσεις σφαλμάτων, αναβαθμίσεις ασφάλειας, όμως «η ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών, δεν είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο για την εταιρεία».

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Ο Edge browser της Microsoft, κυκλοφορεί για iOS και Android

Σε επόμενό του tweet o Belfiore διευκρινίζει ότι ο κύριος λόγος ήταν η μη υποστήριξη των Windows 10 Mobile από τους προγραμματιστές, παρά τις προσπάθειες της Microsoft με αρκετές εταιρείες, οι οποίες περιλάμβαναν την ανάπτυξη από την ίδια τη Microsoft των εφαρμογών τους, ή την πληρωμή ενός σημαντικού ποσού. Όμως ο περιορισμένος όγκος χρηστών που διέθεταν συσκευή Windows Phone, αποτέλεσε αρνητικό παράγοντα για κάποιον προγραμματιστή να σπαταλήσει χρόνο και να αναπτύξει μια εφαρμογή για την πλατφόρμα.