Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε χθες η Microsoft, ανακοινώνοντας ότι ο browser Microsoft Edge, μετά από τα Windows 10, θα κάνει την εμφάνισή του στο iOS και το Android.

Αν και σε δοκιμαστική έκδοση αρχικά, οι mobile εκδόσεις του Edge φέρνουν μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που έχουμε δει και στη mobile έκδοση του Chrome, όπως τον συγχρονισμό των αγαπημένων ιστοσελίδων, των κωδικών, αλλά και της reading list, στοιχεία τα οποία χρησιμοποιεί ο χρήστης στην έκδοση του Edge στα Windows 10. Για την ώρα πάντως η δυνατότητα συγχρονισμού των ανοιχτών tabs (καρτελών) δεν είναι δυνατή, κάτι που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα, με τη Microsoft να αναφέρει ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα κάνει την εμφάνισή του σε κάποια νεώτερη έκδοση.

Διάβασε επίσης: Το Windows Store αποφάσισε η Microsoft να μετονομάσει

Ακόμα ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει να διαβάζει μια ιστοσελίδα στον υπολογιστή του και να συνεχίσει την ανάγνωσή της στο κινητό, ακριβώς από το σημείο που είχε σταματήσει. Όσοι είναι κάτοχοι iPhone ή Android, μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμαστική περίοδο φτάνει να τρέχουν παράλληλα και την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10. Η τελική έκδοση αναμένεται σύμφωνα με τη Microsoft μέχρι το τέλος του έτους.