Αναμφισβήτητα, η Microsoft έκανε μία από τις πιο δυνατές παρουσιάσεις που έχει κάνει ποτέ, σε έκθεση E3. Η κυριακάτικη παρουσίαση της αμερικανικής εταιρείας, φιλοξένησε περισσότερους από 6000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου περίπου 1000 fan.

Ήταν ένα τεράστιο κοινό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η Microsoft ανακοίνωσε το ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία 52 παιχνίδια, από τα οποία τα 18 θα είναι αποκλειστικά για το XBOX One X ενώ ταυτόχρονα στα 15 από αυτά έγινε παγκόσμια πρεμιέρα.

Τα παιχνίδια απευθύνονται σε κάθε είδος gamer από αποκλειστικά όπως το Forza Horizon 4, Halo Infinite και Gears of Wars 5 αλλά και σε μικρότερου βεληνεκούς studio με τα Session, Below, Ashen και Tunic.

Υπήρχαν επίσης όλα τα κλασσικά blockbuster που θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου ή οριακά το 2019, από τεράστια studio παιχνιδιών όπως η Bethesda, Ubisoft, Square Enix, Capcom αλλά και EA. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα Fallout 76, The Division 2, Kingdom Hearts 3, Devil May Cry 5, Battlefield 5, Metro Exodus αλλά και το Shadow Of Tomb Raider. Έτσι, απλά για να αναφέρουμε μερικά από αυτά.

Σημαντικό βέβαια όλων των παραπάνω παιχνιδιών, είναι το γεγονός ότι θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις αυξημένες δυνατότητες και επιδόσεις του XBOX One X.

«Δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν μία τόσο συναρπαστική στιγμή να είσαι μέλος της βιομηχανίας παιχνιδιών, με δημιουργούς από μεγάλα και μικρότερα studio να παρουσιάζουν τα απίθανα νέα παιχνίδια τους για περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο».

Δήλωσε το αφεντικό του τμήματος Gaming της Microsoft, Phil Spencer.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν ήταν οι μοναδικές ανακοινώσεις της Microsoft. Αποκάλυψε επίσης πως θα διπλασιάσουν τα studio παιχνιδιών της εταιρείας, προσθέτοντας πέντε νέες δημιουργικές ομάδες. Εκτός από το The Initiative, που πρόκειται για ένα εντελώς νέο studio, τα υπόλοιπα 4 είναι ήδη γνωστά και αποτελούν νέα περιουσιακά στοιχεία της Microsoft. Μέσα σε αυτά είναι η Playground Games, η Ninja Theory, η Undead Studios αλλά και η Compulsion Games.

Forza Horizon 4

Halo Infinite

Cyberpunk 2077

Gears Of Wars 5

Battlefield 5

Fallout 76

Dying Light 2