Την κινεζική Xiaomi μπορεί να τη γνωρίζουμε από τα smartphones που κατασκευάζει και διαθέτει εντός Κίνας με μεγάλη επιτυχία, όμως η κινεζική εταιρεία επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί σε ολοένα και περισσότερες κατηγορίες ηλεκτρονικών προϊόντων. Έτσι μετά το Mi Drone, η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi QiCYCLE Electric Folding Bike, του πρώτου ηλεκτρικού ποδηλάτου της εταιρείας το οποίο μεταφέρεται αρκετά εύκολα εξαιτίας της δυνατότητας του να «διπλωθεί».

Με ηλεκτρικό μοτέρ 250W, το ποδήλατο της Xiaomi διαθέτει μπαταρία Li-Ion της Panasonic με 20 στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει χωρητικότητα 2900mAh. Με τη χωρητικότητα αυτή σε ότι αφορά τη μπαταρία, το Mi QiCYCLE έχει αυτονομία 45 χιλιομέτρων ανά φόρτιση και με μέγιστη ταχύτητα τα 20χλμ/ώρα, εξαιτίας του ειδικού συστήματος ενεργειακής διαχείρισης που διαθέτει.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η σύνδεση με smartphone μέσω της ειδικής εφαρμογής που έχει δημιουργήσει η Xiaomi, η οποία εμφανίζει διάφορα στοιχεία όπως την ταχύτητα του ποδηλάτου σε πραγματικό χρόνο, την απόσταση που έχει καταγράψει αλλά και τις θερμίδες που έχει καταναλώσει ο ποδηλάτης.

Η τιμή του Mi QiCYVLE αναμένεται περίπου στα 500 δολάρια όταν και θα κυκλοφορήσει, αρχικά μόνο στην Κίνα.