Το πέμπτο επεισόδιο του θρυλικού έπους πρακτόρων της ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης καλτ παιχνιδιών Hideo Kojima θα διατεθεί στην αγορά σε δύο μέρη. Το Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain θα είναι η κύρια περιπέτεια, η οποία θα προσφέρει έναν ανοιχτό κόσμο, αφήνοντας πίσω την ξεπερασμένη γραμμικότητα της σειράς. Και το Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes θα λειτουργήσει ως εισαγωγή στις νέες μηχανικές παιχνιδιών και την ανανεωμένη εμφάνιση.

Αυτός ο διαχωρισμός σε δύο μέρη επιτρέπει, συγχρόνως, στην ομάδα των προγραμματιστών να περιορίζει την αγωνία των φαν, οι οποίοι αναμένουν υπομονετικά τις νέες περιπέτειες του Solid Snake. Το 4ο μέρος της σειράς, το Guns of the Patriots, είχε κυκλοφορήσει μόλις το 2008 για το PS3. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της συνέχειας.

Στο Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes ο παίκτης εισβάλει σε μια κουβανική φυλακή στα πλαίσια μιας διάσωσης, όπου βιώνει το νέο ανοιχτό περιβάλλον, καθώς και την εναλλαγή ημέρας-νύχτας κατά την εξέλιξη της αποστολής του. Η εισαγωγή στο Metal Gear Solid 5 είναι σαφώς μικρότερη σε έκταση σε σύγκριση με την ακόλουθη περιπέτεια, το Phantom Pain, γι’ αυτό και θα διατίθεται στη μισή τιμή των περίπου 30 Ευρώ. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014 για το PS3 και το Xbox 360, αλλά και για τις κονσόλες νέας γενιάς PS4 και Xbox One.