Οι εποχές που οι επαφές μαζί με όλο το λοιπό περιεχόμενο του smartphone σας έμεναν αυστηρά σε αυτό, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς για όλους μας, η μεταφορά δεδομένων από και προς τα κινητά μας τηλέφωνα, έχει απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, με το cloud να έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Αν και αρκετοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προσεγγίσεις καχύποπτα, στην πραγματικότητα χάρη σε αυτές είμαστε πια σε θέση να διαχειριζόμαστε ευκολότερα τα δεδομένα μας, απλοποιώντας την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

Μέσα στα προαναφερθέντα δεδομένα, περιλαμβάνονται και οι επαφές μας. Αυτό που κάποτε οριζόταν από ένα όνομα και έναν αριθμό, σήμερα αποτελεί ένα πλήρες προφίλ με ηλεκτρονικές και φυσικές διευθύνσεις, φωτογραφίες και πολυμέσα, πολλαπλούς αριθμούς και προφίλ κοινωνικών δικτύων. Πώς θα μεταφέρουμε όλα αυτά όμως από το smartphone μας στον υπολογιστή μας;

Μεταφορά επαφών από το smartphone στον υπολογιστή

Μεταφορά επαφών από smartphone Android

Τα πράγματα για τους κατόχους Android συσκευής είναι πανεύκολα χάρη στη Google. Οι επαφές που αποθηκεύονται στη συσκευή σας, βλέπετε, είναι προσβάσιμες και μέσα από τον λογαριασμό σας στη Google. Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.google.com/contacts και να συνδεθείτε μέσω αυτού, εισάγοντας το email και τον κωδικό σας –το ίδιο σετ που χρησιμοποιείτε και στο smartphone σας.

Θα δείτε να εμφανίζονται όλες οι επαφές σας με ό,τι στοιχεία έχετε φροντίσει να τους περάσετε. Με ένα «κλικ» πάνω στην καθεμία, μπορείτε να συμπληρώσετε τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες όπως επί παραδείγματι τη διεύθυνση κατοικίας, την ημερομηνία γενεθλίων, το email, την προσωπική της ιστοσελίδα και πολλά πολλά ακόμα. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τη σελίδα στα αγαπημένα/bookmarks σας, για άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Μεταφορά επαφών από το smartphone στον υπολογιστή

Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε, είναι οι επαφές που δημιουργείτε στο Android smartphone σας, να αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας στη Google και όχι στην κάρτα SIM. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχετε πρόβλημα, όμως για παν ενδεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι κατά τη δημιουργία νέας επαφής, στον τύπο της (“Contact type”) επιλέξτε “Google”.

Μεταφορά επαφών από smartphone iOS

Στην περίπτωση των συσκευών της Apple, η μεταφορά των επαφών του χρήστη από το iPhone/iPad του στον υπολογιστή του, είναι ακόμα πιο εύκολη –για την ακρίβεια δεν απαιτείται το παραμικρό από εκείνον! Για την αποθήκευση των επαφών, η Apple χρησιμοποιεί την εφαρμογή Contacts (Επαφές) η οποία βρίσκεται τόσο στο iOS, όσο και στη σουίτα iCloud την οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει στον υπολογιστή του.

Στην πράξη λοιπόν, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να ανοίξετε την εφαρμογή (θα τη βρείτε στον φάκελο του iCloud από το μενού Έναρξη) των επαφών και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο iOS –ίσως σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας, εισάγοντας τον κωδικό που θα λάβετε στη συσκευή σας. Με τη σύνδεσή σας, θα βρεθείτε μπροστά σε όλες τις επαφές που βρίσκονται στον λογαριασμό σας τις οποίες, εννοείται πως μπορείτε να τροποποιήσετε, προσθέτοντας επιπλέον στοιχεία και φωτογραφίες.

Μεταφορά επαφών από το smartphone στον υπολογιστή

Όπως και στην περίπτωση του Android, έτσι κι εδώ θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι επαφές που δημιουργείτε στο iPhone/iPad σας, αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας στο iCloud και όχι στην κάρτα SIM ή οπουδήποτε αλλού. Θα το κάνετε πηγαίνοντας στα “Settings” («Ρυθμίσεις») και από εκεί στο “Contacts” («Επαφές»), όπου και θα επιλέξετε το “iCloud” ως “Default Account” («Προεπιλεγμένος Λογαριασμός»).