Στο μεγαλύτερο ανασχεδιασμό της πρόσφατης ιστορίας του, προχωρά από σήμερα το Facebook, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg.

Με έμφαση στο λιτό σχεδιασμό και στο καθαρό περιβάλλον, ο ανασχεδιασμός του Facebook ξεκινά πρώτα από τις mobile εφαρμογές για iOS και Android, οι οποίες θα είναι από σήμερα διαθέσιμες πρώτα στους κατοίκους των Η.Π.Α.

Σταδιακά η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου ανά τον κόσμο, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες ενώ η αλλαγή στην ιστοσελίδα θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο.

Διάβασε επίσης: Ο Sonic o σκαντζόχοιρος έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο νέο app, το News Feed όπου εμφανίζονται οι τελευταίες ενημερώσεις των φίλων μας, δεν αποτελεί την κύρια ενότητα, με το Facebook να δίνει προτεραιότητα πλέον στα Groups. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι ο χρήστης θα βρει πιο ενδιαφέροντα πράγματα να παρακολουθήσει από τη στιγμή που συμμετέχει σε μία η περισσότερες ομάδες που γνωρίζει και θέλει να ακολουθεί

Παρόμοιες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στην ενότητα των events, με το Facebook να βάζει στόχο πάλι τη διασύνδεση των χρηστών, προτείνοντας διάφορες επαφές με τις οποίες θα μπορείτε να γίνετε φίλοι. Περισσότερα για τις νέες δυνατότητες του Facebook app θα μάθουμε μόλις μπορέσουμε να την κατεβάσουμε στο smartphone μας.