Η εταιρεία Magic Leap έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κοινού τα τελευταία δύο χρόνια γιατί αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το προιόν επαυξημένης πραγματικότητας που κατασκευάζει, εντούτοις έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 2 δισ. δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνεται και η Google.

Με σημερινή της ανακοίνωση όμως, η Magic Leap δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το σύστημα που ετοιμάζει, και το οποίο έχει την ονομασία One. Έτσι το Magic Leap One θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 σύμφωνα με την εταιρεία αλλά δε θα θεωρείται το επίσημο εμπορικό προιόν της εταιρεαις αφού στα πρότυπα των Oculus και Microsoft, θα στοχεύσει αρχικά τους προγραμματιστές. Ο λόγος είναι ότι αυτοί και μόνο είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που υπόσχεται το hardware της συσκευής.

Το σύστημα περιλαμβάνει αρχικά τα εντυπωσιακά γυαλία με τους ειδικούς αισθητήρες, ένα μικρό στρογγυλό υπολογιστή που ο χρήστης μπορεί να φορά αφού συνδέεται με τα γυαλιά, και τέλος το ειδικό χειριστήριο για πρόσβαση τα μενού. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη συσκευή, μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας με το email τους για να λάβουν πρώτοι τις αντίστοιχες πληροφορίες όταν αυτές δημοσιευτούν.