Αρκετοί κατασκευαστές smartphones πειραματίζονται με στόχο να κάνουν τη διαφορά σε μια αρκετά απαιτητική αγορά, με μερικές προτάσεις να ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι τα νέα μοντέλα της Meizu Pro 7 και Pro 7 Plus τα οποία διαθέτουν όχι μία αλλά δύο οθόνες και μάλιστα τεχνολογίας Super AMOLED της Samsung.

Εκτός της κλασσικής οθόνης στο εμπρόσθιο μέρος των 5,2 και 5,7 ιντσών αντίστοιχα, η δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος έχει διαστάσεις 2 ιντσών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμφάνιση των ειδοποιήσεων, το χειρισμό του προγράματος αναπαργωγής μουσικής όπως το Spotify αλλά και για τη λήψη selfies έτσι ώστε η κατανάλωση μπαταρίας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα 12MP κατασκευής Sony, με τον πρώτο αισθητηρα να αναλαμβάνει τις έγχρωμες λήψεις και το δεύτερο να πραγματοποιεί λήψεις σε ασπρόμαυρο χρώμα, με το συνδυαστικό αποτέλεσμα να ξεχωρίζει για τη φωτεινότητα αλλά και την λεπτομέρεια. Για τις selfies, η Meizu δεν κάνει παραχωρήσεις, ενσωματώνοντας αισθητήρα 16MP. Στο εσωτερικό των δύο συσκσευών υπάρχει το Helio P25 SoC της MediaTek στην περίπτωση του Pro 7 ενώ το Pro 7 Plus ενσωματώνει το Helio P30 SoC.

Οι τιμές των δύο συσκεύων θα κυμανθούν μεταξύ 530 και 630 δολαρίων ενώ αναμένονται στην αγορά μέσα στον Αύγουστο.