Η οικογενειακή συνδρομή αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του Spotify, αφού δίνει τη δυνατότητα σε έως 6 άτομα να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες του, φτάνει να είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Αυτό όμως φαίνεται δεν το τηρούν αρκετοί, με τη δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming μουσικής, να αναγκάζεται να πάρει μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το φαινόμενο. Έτσι όπως αναφέρει το Spotify σε e-mail που έχει ξεκινήσει να στέλνει σε συνδρομητές του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ζητάει όχι μόνο από τον υπεύθυνο του λογαριασμού αλλά και από τα άλλα μέλη, να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνσή τους μέσω Google Maps προκειμένου να γνωρίζει ότι όλοι μένουν στο ίδιο σπίτι.

Διάβασε επίσης: Η Apple έκρυψε μήνυμα easter-egg σε βίντεο διαφήμιση του iPhone 11.

Αν και πολλοί αναφέρουν ότι ο τρόπος αυτός έχει αρκετά «κενά», εντούτοις θεωρείται λιγότερο παρεμβατικός από μια προηγούμενη προσπάθεια του Spotify που υποχρέωνε μερίδα χρηστών του να δηλώνουν τις ακριβείς συντεταγμένες τους μέσω GPS. Η τακτική αυτή αν και σε δοκιμαστικό επίπεδο, εγκαταλείφθηκε σχεδόν άμεσα μετά από θέματα ιδιωτικότητας που τέθηκαν.

Σύμφωνα με το Billboard, οι μισοί από τους χρήστες του Spotify ανήκουν σε μια οικογενειακή συνδρομή, έχοντας όλα τα προνόμια μιας premium ατομικής συνδρομής που το κόστος της είναι αρκετά παραπάνω.