Δύο νέα tablets παρουσίασε η Huawei στην Κίνα, όπου και τα δύο στηρίζονται στην πλατφόρμα του Αndroid της Google. Ο λόγος για το Huawei MediaPad M6 το οποίο έρχεται σε δύο εκδόσεις με οθόνες διαστάσεων 8.4″ και 10.8 ιντσών.

Οι οθόνες στηρίζονται στην LCD τεχνολογία και έχουν ανάλυση 2560×1600. Το μεγαλύτερο μοντέλο ενσωματώνει μπαταρία 7500mAh ενώ αυτό με την οθόν η 8.4 ιντσών, διαθέτει μπαταρία 6.100mAh. Καμία αλλαγή και στις διαθέσιμες κάμερες αφού η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13MP ενώ η εμπρόσθια για βιντεοκλήσεις στα 8MP.

Διάβασε επίσης: Η Google σταματά την παραγωγή tablet.

Εξαιρετικές αναμένεται να είναι οι ηχητικές επιδόσεις του Huawei MediaPad M6 εξαιτίας των τετραπλών ηχείων. Στο εσωτερικό τους και τα δύο tablets ενσωματώνουν το chipset Kirin 980 SoC που κατασκευάζει η ίδια η Huawei, μαζί με 4GB μνήμη RAM αλλά και αποθηκευτικό χώρο 64 ή 128GB.

Στον τομέα του λογισμικού, πάνω από την πλατφόρμα του Android βρίσκουμε το γραφικό περιβάλλον της κινεζικής εταιρείας, το EMUI 9.1 που βασίζεται στο Android Pie 9.1.

Και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην Κίνα με τιμές που θα ξεκινόυν από τα $335. Ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για την κυκλοφορία τους σε άλλες χώρες αν και αυτό δείχνει πως δεν θα αργήσει πολύ.