Οι ηλεκτρονικές συσκευές που θα «απογειώσουν» την εμπειρία ψυχαγωγίας σου κάνοντάς την καλύτερη και πιο εύκολη!

Τι είναι τα media players και ποιά τα χαρακτηριστικά τους.

Τα media players παρέχουν στο χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας μιας και του προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπαράγει και να παρακολουθεί το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών του αρχείων σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές στο χώρο του. Είτε τα αρχεία αυτά είναι ψηφιακές photos, είτε αρχεία μουσικής, ή videos. Τα media players είναι οι συσκευές που ενσωματώνουν κυκλώματα και λογισμικό, επιτρέποντας έτσι τη μετατροπή των αρχείων στο κατάλληλο σήμα ώστε να μεταδοθεί ασύρματα σε μικρή απόσταση, και να μπορέσει έτσι να αναπαραχθεί το αρχείο σε πολλές διαφορετικές τερματικές συσκευές. Στην περίπτωση που οι συσκευές υποστηρίζουν τόσο ασύρματη όσο και ενσύρματη σύνδεση, τότε υπάρχει, προφανώς, η δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη μεταξύ του ποιά σύνδεση προτιμά να χρησιμοποιήσει. Συνήθως συνίσταται η εξ’ αρχής σύνδεση του υπολογιστή ως κόμβου, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να αντλεί εύκολα αρχεία όλων των ειδών. Ως συσκευές είναι πολύ ελαφριές και η τοποθέτησή τους είναι εξαιρετικά απλή κι εύκολη.
Μπορείς, αν το επιθυμείς, να δημιουργήσεις λογαριασμούς χρήστη και για άλλα άτομα, στην περίπτωση που θες τα αρχεία της συσκευής σου να είναι προσβάσιμα κι από εκείνους για αναπαραγωγή, επεξεργασία και αντιγραφή. Ασφαλώς και μπορείς να ορίσεις εξ’ αρχής «δικαιώματα» για να εμποδίσεις τους χρήστες από το να διαγράψουν τα αρχεία πολυμέσων. Τα αρχεία που βρίσκονται σε ένα δίκτυο media player είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα από ένα παράθυρο του Windows Explorer, ή του Mac Finder, όπως ακριβώς τα αρχεία που βρίσκονται στο hardware ενός υπολογιστή. Τα περισσότερα media players υποστηρίζουν HDMI και διασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα υπάρξει λανθάνουσα κατάσταση στη μετάδοση του σήματος. Επιπλέον, μπορείς χρησιμοποιώντας τα να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια για tablet, ή για κινητά σε πραγματικό χρόνο σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική σου συσκευή, όπως π.χ. στην οθόνη του pc σου ή σε κάποια οθόνη τηλεόρασης.
Συγκεκριμένα τα media players είναι σχεδιασμένα για να αναμεταδίδουν σχεδόν όλα τα είδη των αρχείων όπως: 1080p, 720p, AVI, MKV, RMVB, TS, MOV, M2TS, MPEG 1/2/4, ASF, DivX, ISO, MP4,MP3, AAC, WAV, MPA, OGG, TrueHD, DTS, DTS-HD MA. Η λίστα με τα διαφορετικά formats αρχείων που υπάρχουν είναι ατελείωτη. Το βασικό νόημα ύπαρξης των media players είναι να μπορούν να αναμεταδίδουν τα πάντα μέσα από μία μονάχα συσκευή.
Δεν έχει σημασία αν τα αρχεία προέρχονται από βιντεοκάμερα, ή από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ή από αρχεία που έχεις φυλάξει ως backups από βιντεοκασέτες VHS, ή από την συλλογή σου από DVD τα οποία έχεις μετατρέψει σε MKV, ή τα DivX αρχεία που έχεις κατεβάσει από το internet, ή από τη μουσική συλλογή σου με αρχεία MP3, ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ένα media player έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να τα αναπαράγει.
Τα media players μπορούν να διαχωριστούν σε τρεις τύπους, μη δικτυωμένα, δικτυωμένα, κι εκείνα που συνδέονται στο internet on-demand.
Τα μη δικτυωμένα media players έχουν έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο και αποθηκευτικό χώρο συνδεδεμένο στο Media Player, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε έναν USB σκληρό δίσκο, και σε μια SD Card, ή σε έναν eSATA σκληρό δίσκο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φορτώνεις όλα σου τα ψηφιακά μέσα από έναν υπολογιστή, ή απλά αφαιρείς την SD card από την κάμερά σου και στη συνέχεια την εισάγεις στο media player σου ώστε να μεταφέρεις τα αρχεία σου.
Τα δικτυωμένα players διαθέτουν την επιλογή να αποθηκεύσουν τοπικά, ή να συνδεθούν σε ένα τοπικό δίκτυο, ή στο internet. Αυτό επιτρέπει στον media player να αποκτήσει πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα που είναι αποθηκευμένα σε έναν οικιακό υπολογιστή, ή είναι σε μια ειδική συσκευή αποθήκευσης.
Μερικά media players μπορούν να συνδεθούν απευθείας στο internet. Ο βαθμός κατά τον οποίο αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ποικίλει ανάλογα μεταξύ των διαφόρων players, και του περιεχομένου στο οποίο αυτοί μπορούν να έχουν πρόσβαση. Το περιεχόμενο ποικίλει μεταξύ του internet radio και των πληρωμένων video-on-demand υπηρεσιών όπως το Netflix. Παραδείγματα αυτού του τύπου player είναι η AppleTV.

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει ένα δίκτυο media player:

– H ευκολία στη συνδεσμολογία μιας και συνδέεται αυτόματα με την οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Δεν απαιτεί ούτε πολύ χρόνο για να κάνεις τη συνδεσμολογία, ούτε εξειδικευμένες γνώσεις.
– Τα μοντέρνα media players αποκωδικοποιούν τα videos πιο γρήγορα ακόμη και από υπολογιστές.
– Η ευελιξία και η ευκολία στη μεταφορά, μιας και κάθε media player είναι εξαιρετικά ελαφρύ, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο αρχείων.
– Η ενεργειακή κατανάλωση που κάνει είναι ελάχιστη συγκριτικά π.χ. με έναν υπολογιστή.
– Μπορείς να προβάλλεις εικονικά οποιοδήποτε αρχείο θες χωρίς να χρειαστεί να τα μετατρέψεις σε άλλο format αρχείου.
– Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις σε όλο σου το χώρο καλώδια μιας και συνδέονται ασύρματα.
– Αποτελούν μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή μιας και μπορείς να τα βρεις σε μια μεγάλη γκάμα τιμών.

Media Players VS Smart TV:

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός media player και μιας Smart TV;
Καιρός λοιπόν να μάθεις. Όλες οι Έξυπνες τηλεοράσεις διαθέτουν κάποιες ενσωματωμένες εφαρμογές προβολής όπως το Netflix, το Amazon Instant Video κτλ. Συχνά μπορεί να διαθέτουν επίσης περιηγητές internet και παιχνίδια. Ένας media player από την άλλη μοιάζει αρκετά με το Roku, την Apple TV, τον Chromecast, την Amazon Fire TV κτλ. Ουσιαστικά προβάλλουν το περιεχόμενο από το Internet, ή από το τοπικό δίκτυο στη τηλεόρασή σου. Ουσιαστικά δηλαδή, τόσο οι Smart TVs, όσο και οι media players κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα, προβάλλουν δηλαδή περιεχόμενο. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο το κάνουν ποικίλει.

Συγκεκριμένα διαφέρουν στα εξής σημεία:

– Ως προς το διαθέσιμο περιεχόμενο: ένας media player έχει ασφαλώς μεγαλύτερη πρόσβαση σε γκάμα περιεχομένου το οποίο μπορεί να προβάλει από ότι μια Smart TV. Mια Smart TV, για την ακρίβεια, έχει την ικανότητα να αγοράσει και να νοικιάσει τρέχοντα TV shows και ταινίες. Δεν έχει πρόσβαση στην προβολή απεριόριστου περιεχομένου. Αντιθέτως οι media players προσφέρουν δυνατότητες προβολής περιεχομένου από περισσότερους παρόχους από ότι μια οποιαδήποτε τηλεόραση.
– Ως προς την ευκολία χρήσης: προφανώς και μια Smart TV είναι αρκετά απλή στη χρήση της μιας και ο χρήστης της χρειάζεται μονάχα ένα τηλεκοντρόλ για να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Ωστόσο δεν διαθέτουν όλες οι Smart TVs εύχρηστα και φιλικά προς τον χρήστη menu στο περιεχόμενο προβολής τους. Αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχετικά αργά στην περιήγηση. Ένας media player, από την άλλη, από τη στιγμή που θα τον εγκαταστήσεις είναι εξαιρετικά απλός κι εύχρηστος και γρήγορος στην περιήγηση.
– Ως προς τις ενημερώσεις (updates): τα media players λαμβάνουν συνεχώς ενημερώσεις για την βελτίωση των υπαρχόντων εφαρμογών τους σε αντίθεση με μια Smart TV που στην καλύτερη των περιπτώσεων να της παρέχονται ενημερώσεις κατά τα πρώτα ένα με δύο χρόνια από την ημερομηνία αγοράς της.
– Ως προς την ποιότητα εικόνας: δηλαδή ως προς το πόσο λεπτομερής και φωτεινή είναι η εικόνα που αποδίδεται. Αυτό είναι κάτι που ποικίλει αναλόγως του μοντέλου, τόσο της Smart TV όσο και του media player. Όσο υψηλότερες είναι οι τιμές των τεχνικών τους χαρακτηριστικών τόσο καλύτερη απόδοση της εικόνας θα προσφέρουν.
– Ως προς το κόστος: υπάρχει μεγαλύτερο εύρος σε value for money χαμηλές τιμές σε media players, ενώ οι χαμηλότερες τιμές που μπορείς να βρεις στην αγορά τις Smart TVs είναι σαφώς υψηλότερες από εκείνες των πιο οικονομικών media players.

 

[sc:product article=”1163943″ ][sc:product article=”1161902″ ]1155252[sc:product article=”1155252″ ]