Το Courier είναι το φημολογούμενο φορητό pc που ήθελε να βγάλει η Microsoft στην αγορά, χωρίς όμως να τα καταφέρει για διαφόρους λόγους. Δέκα χρόνια μετά, ο δημιουργός των Windows παρουσίασε το Surface Duo, ένα υβριδικό σύστημα που ανήκει στην Surface οικογένεια συστημάτων της Microsoft αν και τρέχει…Android.

Και αυτή δεν είναι η μόνη έκπληξη αφού το Surface Duo είναι και τηλέφωνο, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Microsoft στα smartphones μετά και τον τερματισμό ανάπτυξης των Windows Phone.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Surface Laptop 3 της Microsoft θα κυκλοφορήσει και με επεξεργαστή AMD.

Η συσκευή διακρίνεται για τη διπλή οθόνη που φέρει, 5,6 ιντσών η καθεμία, και οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη προκειμένου η συσκευή να μπορεί να αναδιπλωθεί. Με τον τρόπο αυτό μειώνει ριζικά τις διαστάσεις της και κάνοντας την ακόμα πιο φορητή. Στο πλήρη άνοιγμα, οι συνολικές διαστάσεις φτάνουν τις 8,3 ίντσες κάνοντας το ιδανικό για εκτέλεση όλων των Android εφαρμογών και παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα.

Διάβασε επίσης: Το Surface Pro 7 αποκτά θύρα USB-C.

Για την ανάπτυξη του Surface Duo, η Microsoft συνεργάστηκε με τη Google ενώ στην αγορά θα αργήσουμε να το δούμε αφού η σχετική ημερομηνία κυκλοφορίας τοποθετείται «τους τελευταίους μήνες του 2020».