Τις εντυπώσεις κλέβει η Google στη φετινή GDC 2019, δίνοντας μας τις πρώτες πληροφορίες για την υπηρεσία Stadia, η οποία θα αποτελέσει και το λόγο που ο γίγαντας της πληροφορικής θα κάνει την είσοδό του στο gaming.

Αυτό που ξεχωρίζει την υπηρεσία Stadia -με το ελληνικότατο όνομα- από άλλες προσπάθειες στο χώρο του gaming, είναι η πλήρης απουσία οποιουδήποτε hardware, αφού αυτό βρίσκεται στο cloud, και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να “στριμάρει” το περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Αυτό γίνεται μέσω του YouTube με το οποίο το Stadia μοιράζεται αρκετές λειτουργίες και αλληλοσυμπληρώνεται ενώ η απόκριση είναι όπως αναφέρει η εταιρεία, εξαιρετική.

Παρόμοια streaming υπηρεσία ετοιμάζει και η Microsoft όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό ενώ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι το Stadia έχει μεγαλύτερη “ιπποδύναμη” από ένα Xbox One X, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητα των γραφικών θα είναι αρκετά καλύτερη, φτάνοντας μελλοντικά και την 8K ανάλυση.

Φυσικά δε γνωρίζουμε ακόμα τα πάντα για την υπηρεσία η οποία θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στη χρονιά, με τη Google να υπόσχεται πολύ περισσότερες πληροφορίες τον προσεχή Ιούνιο στην έκθεση E3.