Ένα από τα πιο ασυνήθιστα εκθέματα στην τελευταία έκθεση Computex 2019, είναι το ASUS ZenBook Pro Duo, ένα ξεχωριστό laptop το οποίο διακρίνεται για τις δύο οθόνες που ενσωματώνει.

Αν και η ASUS μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς πειραματισμούς με εναλλακτικά form factors, το συγκεκριμένο laptop ξεχωρίζει αφού πάει την όλη ιδέα του Touch Bar της Apple, ένα βήμα παρακάτω. Αν αναρωτιέστε για το που βρίσκεται η δεύτερη οθόνη, αυτή βρίσκεται κάτω από την κύρια οθόνη των 14 ιντσών, και πάνω ακριβώς από το πληκτρολόγιο. Δεν υπάρχει χώρος για touchpad και για το λόγο αυτό η ASUS το μετέφερε στο δεξί μέρος του πληκτρολογίου.

Διάβασε επίσης: Η AMD φέρνει επεξεργαστή Ryzen 3ης γενιάς με 12 πυρήνες και 24 threads.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, αυτός είναι σχεδόν ίδιος με το ROG Zephyrus που απευθύνεται σε gamers ενώ το hinge ( ο μεντεσές) προεξέχει λίγο για να βοηθήσει στο ελαφρό άνοιγμα του πλητκρολογίου. Μία ακόμη χρήση της δεύτερης οθόνης είναι η δυνατότητα επέκτασης του περιεχομένου που βλέπουμε στην κεντρική οθόνη, μεγαλώνοντας στην ουσία τις ωφέλιμες διαστάσεις. Κάτι τέτοιο αναμένεται να βοηθήσει αρκετά όσους ασχολούνται με την επεξεργασία και δημιουργία βίντεο.

Μέχρι στιγμής, η ASUS δεν μοιράζεται μαζί μας την τιμή του Zenbook Pro Duo ούτε την ημερομηνία κυκλοφορίας του.