Η Sony δεν κυριαρχεί μόνο στην κατηγορία των full-frame καμερών αλλά έχει πολύ δυνατή παρουσία και στις compact προτάσεις, όπως με την πρόσφατη Sony RX100 VII.

Η Ιαπωνική εταιρεία σίγουρα δεν μασάει τα λόγια της όταν αναφέρεται στη νέα αυτή premium compact κάμερα, η οποία φέρνει απόδση κάμερας που ανήκει στην οικογένεια Alpha 9 της ίδιας της Sony, αυτή τη φορά στην τσέπη σας. Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει στην RX100 VII είναι ο νέος ανεπτυγμένος αισθητήρας εικόνας Exmor RS , CMOS 20,1 MP , τύπου 1.0, με τσιπ DRAM και τελευταίας γενιάς επεξεργαστής εικόνας BIONZ X.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το demo του PES 2020 είναι διαθέσιμο για κατέβασμα σε PS4, XBOX και PC.

Οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ταχύτητα αντίστοιχη με αυτή της Alpha 9 με έως 60 AF/AE tracking ανά δευτερόλεπτο και 20fps λήψης χωρίς blackout με παρακολούθηση AF/AE. Ακόμα η δημιουργία της Sony ξεχωρίζει όχι μόνο για την εγγραφή βίντεο υψηλού επιπέδου με ανάλυση 4K HDR, αλλά και για τη δυνατότητα ανίχνευση φάσης 357 σημείων εστιακού επιπέδου AF + 425 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης AF με τη μεγαλύτερη και πιο γρήγορηv ταχύτητα αυτόματης εστίασης AF παγκοσμίως με 0.02 δευτερόλεπτα.

Κατά τα άλλα, η κάμερα έχει αρκετά μικρές διαστάσεις για αυτά που προσφέρει (102mm x 58mm x 43mm) ενώ και το βάρος της κρίνεται ικανοποιητικό στα 300 γραμμάρια περίπου. Η RX100 VII αναμένεται στην αγορά μέσα στον Αύγουστο.