Το Galaxy A51 δεν είναι το μόνο smartphone με το οποίο η Samsung κλείνει τη φετινή χρονιά, αφού το Galaxy A71 αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα της νέας σειράς Galaxy A για το 2020.

Ο λόγος αρχικά είναι η οθόνη των 6,7 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED, που υιοθετεί το σχεδιασμό Infinity O για να κρύψει την selfie κάμερα των 32MP. Τα περιθώρια περιμετρικά της κάμερας είναι ελάχιστα ενώ στο εσωτερικό η Samsung επιλέγει μια πρόταση της Qualcomm και συγκεκριμένα το Snapdragon 730 SoC με 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Και στο Galaxy A71 συναντάμε στο πίσω μέρος τετραπλό σύστημα φακών σε διάταξη του γράμματος L, αλλά αυτή τη φορά τη θέση της κύριας κάμερας παίρνει μία που έχει μεγαλύτερη ανάλυση, στα 64MP συγκεκριμένα. Οι υπόλοιπο αισθητήρες παραμένουν ίδιοι κάτι που σημαίνει ότι συναντάμε ευρυγώνιο φακό 12MP, αισθητήρα βάθους 5MP και αισθητήρα 5MP για μακροφωτογράφηση.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι η μπαταρία, με τη χωρητικότητα στο Galaxy A71 να φτάνει τα 4500mAh, υποστηρίζοντας παράλληλα γρήγορη φόρτιση με φορτιστή των 25W. Δεν γνωρίζουμε ακόμη την τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει η συσκευή αλλά ούτε και το πότε θα κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά.