Η DJI κυριαρχεί στο χώρο των drones, και με το Mavic Pro που παρουσίασε σήμερα, εδραιώνει τη θέση της παρουσιάζοντας ένα μοντέλο το οποίο ξεχωρίζει για τις μικρές του διαστάσεις, κάτι που του επιτρέπει να το κουβαλάτε ακόμα και στην τσάντα σας.

Με αναδιπλούμενα πτερύγια, το Mavic Pro είναι ένα από τα μικρότερα drones της αγοράς, με δυνατότητες που φτάνουν ακόμα και αυτές του Phantom 4 που κατασκευάζει και πάλι η DJI. Αντίστοιχα και το χειριστήριο του διαθέτει μικρές διαστάσεις, κάνει ακόμα πιο εύκολες τις πτήσεις σας ενώ μπορείτε και να το παρακάμψετε τελείως, χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το smartphone σας. Οι δυνατότητες του Mavic Pro εντυπωσιάζουν αφού μπορεί να κάνει λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K και με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ η λήψη φωτογραφιών έχει ανάλυση 12MP.

Αντίστοιχα η αυτονομία του φτάνει τα 27 λεπτά ενώ αν χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο, η εμβέλεια που μπορεί να φτάσει το drone φτάνει τα 7 χιλιόμετρα, ένας άκρως εντυπωσιακός αριθμός. Όμως οι εκπλήξεις δε σταματούν εκεί αφού σε περίπτωση που το Mavic Pro συναντήσει κάποιο εμπόδιο μπροστά του, μπορεί να το παρακάμψει, κάνονας χρήση των ενσωματωμένων αισθητήρων που διαθέτει και που το κάνουν «έξυπνο». Μάλιστα αν ασχολείστε με σπορ, το νέο drone της DJI θέλει να γίνει ο αχώριστος φίλος σας, ακολουθώντας σας και καταγράφοντας όλη τη δράση.

Όσοι μάλιστα επιθυμούν να πάνε την εμπειρία πτήσης ένα βήμα παραπάνω, μπορούν να προμηθευτούν το ειδικό FPV κράνος και να βλέπουν όλη τη δράση σε πρώτο πρόσωπο, όπως ακριβώς και με το Disco drone της Parrot. Το Mavic Pro κυκλοφορεί τον Οκτώβρη με τιμή $749 στην οποία δεν περιλαμβάνεται το χειριστήριο, ενώ με αυτό, η τιμή ανεβαίνει στα $999.