Αν σκέφτεστε την αγορά ενός drone, ίσως πρέπει να περιμένετε λίγες ημέρες ακόμα αφου το Mavic Air, το νέο drone της DJI, έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στην αγορά και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για την κινεζικη εταιρεία.

Ο λόγος ειναι αρχικά το μέγεθός του το οποίο είναι αρκετά μικρό αφού τα πτερύγια του μπορούν να διπλωθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείτε δυνατοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, το Mavic Air είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Spark, διαθέτει το μισό μέγεθος του Mavic Pro, ενώ είναι και κατά 41% πιο ελαφρύ από το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Διαθέτει ακόμα σύστημα αποφυγής εμποδίων, gimbal 3 αξόνων που μπορεί να καταγράψει βίντεο σε 4K ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ οι φωτογραφίες γίνονται λήψη με ανάλυση 12MP.

Υποστηρίζει ακόμα slow motion video στα 120fps, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών στα 32MP. Η εμβέλειά του σύμφωνα με την DJI φτάνει τα 4 χιλιόμετρα και η τελικη ταχύτητα τα 68 χλμ/ώρα. Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει είτε με το χειριστήριο το οποίο περιλαμβάνεται στη συσκευασία είτε με κινήσεις των χεριών για περιπτώσεις selfies ή άλλων εντυπωσιακών λήψεων.

Κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου με τιμή €849 για το αρχικό πακέτο καθώς και στα €1049 για το Fly More πακέτι που περιλαμβάνει δύο επιπλέον μπαταρίας καθώς και μια τσάντα μεταφοράς ανάμεσα σε όλα. Ακόμα σε αντίθεση με το Mavic Pro, θα διατεθεί σε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και κόκκινο.