Εδώ και 15 χρόνια οι φαν της Nintendo απολαμβάνουν τα διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια της σειράς Mario Party. Συνολικά διατέθηκαν εννιά επεισόδια για τις κονσόλες Nintendo 64, Gamecube και Wii, ενώ μερικά διασκεδαστικά μίνι παιχνίδια κυκλοφόρησαν και για το Game Boy Advance και το Nintendo DS. Με το Mario Party Island Tour η σειρά κάνει το ντεμπούτο της στο 3DS.

Το Mario Party Island Tour εντυπωσιάζει κυρίως με τα γραφικά και την έκτασή του. Ο τίτλος περιλαμβάνει περισσότερα από 80 μίνι παιχνίδια, με κάποια από αυτά να συνδυάζουν την οθόνη αφής και τον αισθητήρα κίνησης της φορητής κονσόλας με πολύ έξυπνο τρόπο. Εφτά ταμπλό παιχνιδιών εξασφαλίζουν ποικιλία και προσφέρουν κίνητρο, όταν ο παίκτης το παίρνει απόφαση ότι η τύχη στο ταμπλό και στα τα μίνι παιχνίδια είναι πολύ σημαντικότερη από τις δεξιότητες.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Mario Party Island Tour είναι η λειτουργία λήψης. Ένας χάρτης αρκεί για να διασκεδάσουν έως και τέσσερις παίκτες. Οι συμπαίκτες κατεβάζουν απλώς τα απαραίτητα δεδομένα στο 3DS τους. Το Mario Party Island Tour είναι άμεσα διαθέσιμο στην τιμή των 30 Ευρώ.