Μια πρωτότυπη συνεργασία ανακοίνωση η Google με τη Nintendo και η οποία φέρει το γνωστό υδραυλικό της Ιαπωνικής εταιρείας, τον Μάρτιο, στην υπηρεσία των Google Maps.

Ο λόγος για τη συνεργασία αυτή είναι η Mario Day, στις 10 Μαρτίου όπου και γιορτάζεται από αρκετούς φίλους του γνωστού ήρωα. Για λίγες ημέρες, όσοι χρησιμοποιούν τα Google Maps στο Android smartphone τους ή το iPhone, θα μπορούν μόλις δηλώσουν έναν προορισμό, να δουν ένα κίτρινο ερωτηματικό στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης τους. Πατώντας το, ενεργοποιείται το “Mario Time” όπου ο Μάριο κάνει την εμφάνισή του πάνω στο kart, αντικαθιστώντας το κλασσικό βελάκι που εμφανίζεται πάνω στο χάρτη για να μας καθοδηγεί προς τον τελικό προορισμό.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το τελευταίο firmware 5.50 φέρνει δυνατότητα supersampling στο PS4 Pro

Ο χρήστης μπορεί ακόμα να πάρει screenshot της διαδρομής του με τον Mario σ’ αυτή, και να διαμοιράσει τη φωτογραφία στα social media. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Google εμφανίζει έναν κλασσικό ήρωα βιντεοπαιχνιδιών στα Google Maps, αφού πριν μερικούς μήνες είχαμε δει και το Pac-man να αλωνίζει στους δρόμους των χαρτών της υπηρεσίας.