Μαγείρεψε ακόμη πιο νόστιμα φαγητά, χρησιμοποιώντας σύγχρονες κουζίνες και φούρνους αερίου. Είναι καλοσχεδιασμένες, με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας ενώ είναι και σαφώς πιο οικονομικές, αφού γλυτώνεις το υψηλό κόστος ρεύματος που έχουν οι άλλες κουζίνες.

Γιατί να μαγειρεύω με αέριο;

 Γιατί έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην ένταση της ενέργειας την οποία χρησιμοποιείς για να ψήνεις, να βράζεις ή να τηγανίζεις!

Συγκεκριμένα, είσαι ο απόλυτος άρχων των θερμοκρασιών, αφού μπορείς να πετύχεις το σωστό, αργό τηγάνισμα λαχανικών μέχρι το καλό βράσιμο μια μεγάλης κατσαρόλας με «μαγειρευτό», με τη βοήθεια της κουζίνας σου. Το μυστικό είναι ότι έχεις πάντα ακριβώς τη φλόγα που θέλεις, αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις την παρεχόμενη στο σκεύος θερμοκρασία.

 Γιατί οι εστίες δεν χρειάζονται προθέρμανση και έτσι μαγειρεύεις γρηγορότερα!

Απλά ανάβεις και αρχίζεις να μαγειρεύεις. Έτσι απλά, με μία κίνηση. Παράλληλα, αυτό σου δίνει την δυνατότητα να εκτελέσεις κάθε συνταγή, πολύ γρηγορότερα απ’ότι στις άλλες κουζίνες: το γεγονός ότι δεν χρειάζεται προθέρμανση η εστία σε συνδυασμό με τον απόλυτο έλεγχο της φλόγας, σου δίνουν γρήγορα και σωστά αποτελέσματα στο μαγείρεμα.

 Γιατί οι κουζίνες που λειτουργούν με φυσικό αέριο είναι πολύ πιο οικονομικές!

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το θέμα της ενέργειας, δηλαδή αέριο αντί για ηλεκτρικό ρεύμα. Το πρώτο είναι σαφές φθηνότερο ενώ έχεις και λιγότερες απώλειες, καθώς δεν χρειάζεται να «κάψεις» έξτρα ρεύμα, προθερμαίνοντας την εστία. Η ομοιόμορφη ανακύκλωση της θερμότητας σου επιτρέπει να μαγειρεύεις σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, επιτυγχάνοντας περαιτέρω οικονομία.

 Γιατί θα δουλεύει ακόμη και όταν σου κόβεται….το ρεύμα!

Εκτός από τον ειδικό διακόπτη που διαθέτουν αυτές οι κουζίνες και ο οποίος ανάβει τη φλόγα στις εστίες, μπορείς να τις ανάβεις και με αναπτήρα ή σπίρτο, στην περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

 Γιατί τα φαγητά γίνονται πιο…νόστιμα αλλά και το ψήσιμο είναι πιο ομοιόμορφο.

Εντάξει, αυτό χρειάζεται και τη σχετική εμπειρία αλλά δεν είναι τυχαίο, ότι οι μάγειρες και οι φτασμένοι σεφ δουλεύουν σε ανάλογες κουζίνες. Επιπλέον είναι γνωστό πως η υγρασία που απελευθερώνεται από την καύση του αερίου, διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τους χυμούς στο εσωτερικό του φαγητού, ενώ η κυκλοφορία του θερμού αέρα δημιουργεί τραγανή κρούστα.

Τέλος, η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το θάλαμο του φούρνου και το φαγητό ψήνεται και ροδίζει σε συντομότερους χρόνους.

Με μια κουζίνα αερίου μπορείς να κάνεις σημαντική οικονομία κατά το μαγείρεμα!

Μαγείρεμα με αέριο: μια ασφαλής επιλογή

Ήδη είναι πολλοί αυτοί που μαγειρεύουν με κουζίνες αερίου σε όλη την Ελλάδα. Αν και θεωρείται μια ασφαλής πηγή ενέργειας, χρειάζεται να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, όπως και στις συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα. Έτσι, οι κουζίνες διαθέτουν διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες (αισθητήρες, διακόπτες κ.τ.λ.) έτσι ώστε να διακόπτεται η παροχή αερίου σε περίπτωση βλάβης ή διαρροής.

 Φούρνος αερίου: το ιδανικό συμπλήρωμα της κουζίνας

Αποκτώντας «πακέτο» με την κουζίνα ή ξεχωριστά, έναν φούρνο αερίου, μπορείς να πετύχεις ακριβέστατες αλλαγές θερμοκρασίας με τη ρύθμιση της φλόγας. Επιπλέον, κερδίζεις στο γεγονός ότι αυτού του τύπου οι συσκευές αφήνουν μεγαλύτερη υγρασία μέσα στο θάλαμο ψησίματος και δεν ξεραίνουν τα φαγητά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείς να ετοιμάσεις πολύ καλύτερης ποιότητας γεύματα.

Ετοίμασε νόστιμα φαγητά για τους φίλους σου, εκμεταλλευόμενος τις «επαγγελματικές» δυνατότητες που σου προσφέρει μια κουζίνα αερίου.

[justified_image_grid exclude=1322,999]

Φιλικές προς το περιβάλλον

Το αέριο είναι μια εναλλακτική πηγή ενέργειας, η οποία έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια σε όλη την επικράτεια. Η χρήση του κρίνεται ιδιαίτερα αποδοτική αλλά και φιλική προς το περιβάλλον, καθώς η καύση του είναι «καθαρή» και αφήνει λίγα υπολείμματα στην ατμόσφαιρα. Τα είδη αερίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιακή (αλλά και επαγγελματική) χρήση χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: το φυσικό αέριο και το υγραέριο.

Το φυσικό αέριο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι όντως μια πιο οικονομική λύση, η οποία φυσικά χρησιμοποιείται και για τη θέρμανση των ίδιων των σπιτιών.

Το υγραέριο είναι κατάλληλο για  οποιαδήποτε ενεργειακή ανάγκη, εξαιτίας της αξιοπιστίας του, αλλά και επειδή αποτελεί μία οικονομική λύση, η οποία είναι ταυτόχρονα και φιλική προς το περιβάλλον. Η τροφοδοσία του υγραερίου στις συσκευές μπορεί να γίνει με τις γνωστές φιάλες οικιακής χρήσης, οι οποίες πάντα ανάλογα με την χρήση που γίνεται και τη συσκευή, μπορούν να διαρκέσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.