Νέα πόλη, νέα χρονολογία, νέος πρωταγωνιστής, νέοι μαφιόζοι και εντελώς νέο στούντιο ανάπτυξης για την ιστορική σειρά, Mafia

Η Hangar 13 είναι πλέον υπέυθυνοι για το τρίτο μέρος μίας σειράς παιχνιδιών που ακόμα κι όταν δε φτάνουν στην κορυφή, είναι ακόμη ικανά να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες με το Mafia 3.

Άλλωστε κανείς δε μπορεί να αποδόσει καλύτερα τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος έτσι όπως τον αγαπήσαμε μέσα από κλασικές ταινίες του κινηματογράφου. Στο gaming μόνο το Mafia έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο γι αυτό και το τρίτο μέρος της σειράς είναι τόσο σημαντικό.

Η χρονιά 1968 κάπου προς τα τέλη του πολέμου του Βιετνάμ σε μια πραγματικά μπερδεμένη περίοδο για την Αμερική. Η τοποθεσία μία φανταστική Νέα Ορλεάνη που αποδίδεται όπως της πρέπει στο παιχνίδι. Με εκπληκτικό και φαντασμαγορικό τρόπο, στην οθόνη περνούν τα χρώματα, οι μουσικές, η πολυπολιτισμικότητα και το μωσαϊκό των ανθρώπων που συνθέτουν αυτήν την τόσο μοναδική πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρωταγωνιστής, ένας νέος που μεγάλωσε ορφανός και σε όλη του τη ζωή έψαχνε μία οικογένεια. Ακόμα και στο στρατό, γι αυτό και κατατάχθηκε και πολέμησε στο Vietnam. Γυρίζοντας, βρήκε την οικογένειά του σε μία ομάδα του υποκόσμου η οποία όμως εξοντώθηκε από την Ιταλική μαφία. Και τώρα, ο ήρωάς μαςς ψάχνει εκδίκηση και μέσα από αυτή ολική κυριαρχία.

Το gameplay και πάλι είναι μία καθηλωτική μίξη shooting, θεοπάλαβης οδήγησης με μοντέλα της εποχής, αλλά και στρατηγικού ελέγχου των τομέων της πόλης που κατακτώνται σιγά σιγά. Εκτός λοιπόν από τη σπουδαία δουλειά που φαίνεται να έγινε για την απόδοση της Νέας Ορελάνης, έγινε και δουλειά σε βάθος στον τομέα που αφορά στο gameplay. Οι τρεις συνεργάτες του πρωταγωνιστή, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του ο καθένας βοηθώντας τον στον τομέα του.

Η ώρα που οι gamers θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες μία πόλης πλησιάζει γοργά κι εμείς δε βλέπουμε την ώρα να ξαναμοιράσουμε την τράπουλα του εγκληματικού υποκόσμου.