Μετά από φημολογία αρκετών μηνών, η Apple ανακοίνωσε το νέο MacBook Pro, το οποίο έρχεται με οθόνη 16 ιντσών, και το οποίο θα αντικαταστήσει πλήρως το μοντέλο των 15 ιντσών.

Οι κυριότερες  αλλαγές που φέρνει το νέο μοντέλο βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος όπως φυσικά η οθόνη η οποία μπορεί να είναι κατά μία ίντσα μεγαλύτερη, όμως βρίσκεται στις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό της εξαιτίας των μικρότερων περιθωρίων. Τα χρώματά της είναι καλύτερα, έχει ανάλυση 3072 x 1920 pixels (226ppi) αλλά και μέγιστη φωτεινότητα 500nits.

Για πολλούς κατόχους MacBook πάντως, η σημαντικότερη αλλαγή είναι η νέα γενιά πληκτρολογίου με την ονομασία “Magic Keyboard”, και με το οποίο η Apple θέλει να αφήσει πίσω της τα κακώς κείμενα του μηχανισμού butterfly που είδαμε στα τελευταία μοντέλα. Έτσι το MacBook Pro 16 έρχεται με εξελιγμένο μηχανισμό scissor (1mm key απόσταση) για τους διακόπτες στα πλήκτρα, με την πληκτρολόγηση να γίνεται πιο εύκολα. Επιπλέον επιστρέφει το πλήκτρο ESC στη θέση του και όχι εικονικά στη touch bar ενώ η Apple αναφέρει ότι το νέο MacBook Pro, έχει καλύτερο σύστημα ψύξης προκειμένου να αποτρέπεται το αναίτιο thermal throttling του επεξεργαστή όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Η αυτονομία υπολογίζεται περίπου στις 11 ώρες ενώ οι επιδόσεις που χαρίζει ο 9ης γενιάς Core i7 ή i9, σε συνδυασμό με τα 16GB RAM και τη κάρτα γραφικών AMD Radeon 5300M, είναι αναμενόμενα κορυφαίες. Το νέο MacBook Pro 16 έρχεται και στην ελληνική αγορά προς τα τέλη του μηνός, με τις τιμές στην Αμερική να ξεκινάνε από τα $2399.