Μέσα στις δεκάδες ανακοινώσεις που έγιναν στο keynote του συνεδρίου WWDC 2020 δεν ήταν δυνατό να περιλαμβάνεται κάθε μικρό και μεγάλο χαρακτηριστικό που ετοιμάζει η Apple. Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως τα χαρακτηριστικά που «πέρασαν στα ψιλά» δεν έχουν ενδιαφέρον, όπως αποδεικνύεται από ένα μελλοντικό feature του Safari browser για το οποίο η Apple δεν μίλησε επί σκηνής!

Στο developer site της Apple ανέβηκε ένα βίντεο σχετικά με τη νέα δυνατότητα διαχείρισης password, που θα αποκτήσει ο Safari Browser. Συγκεκριμένα ο Safari θα μπορεί να σε ταυτοποιήσει βάσει των αισθητήρων Face ID ή Touch ID και θα σου επιτρέψει το login σε διάφορα site… αν και τα site υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό βέβαια. Με το απευθείας login μέσω Face ID ή Touch ID δεν χρειάζεσαι να στηρίζεσαι αποκλειστικά σε κωδικούς, οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν ανασφαλείς, και έτσι βελτιώνεις την ασφάλειά σου online.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα έρθει στην έκδοση 14 του Safari, η οποία θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στο iOS 14 και το MacOS Big Sur. Οπότε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το feature τόσο στο iPhone όσο και στο Mac σου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί τους αισθητήρες βιομετρικής αναγνώρισης των συσκευών της, για να διευκολύνει τα login. Σε παλιότερες εκδόσεις, όμως, απλώς συμπληρωνόταν αυτόματα τα πεδία username και password, μετά την αυθεντικοποίηση του χρήστη. Αυτό δεν προστάτευε από περιπτώσεις όπου τα στοιχεία σύνδεσης έχουν υποκλαπεί. Τώρα το πεδίο εισόδου κωδικού σύνδεσης μπορεί να προσπεραστεί εντελώς και να γίνει είσοδος με ταυτοποίηση από το Face ID ή το Touch ID.

Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο, όταν και θα κυκλοφορήσουν οι επόμενες εκδόσεις λογισμικού για iPhone και Mac.